Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Hiába az eltiltás, Oroszország 2023-ban hoki-vb-t rendezne

2019.12.12. 15:30

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) mindent megtesz azért, hogy az eredeti terveknek megfelelően Oroszország rendezhesse a 2023-as A csoportos jégkorong-világbajnokságot, írja az MTI.

Az IIHF májusban döntött arról, hogy a négy év múlva esedékes tornának Szentpétervár lesz a házigazdája. Az oroszok ekkor azt ígérték, hogy a világ legnagyobb, közel 23.000 férőhelyes jégkorong arénáját fogják felépíteni az eseményre. A Szovjetunió, majd Oroszország eddig hétszer rendezett férfi jégkorong-világbajnokságot.

2023-ra tervezett hokicsarnok Szentpéterváron
2023-ra tervezett hokicsarnok Szentpéterváron
Fotó: ska.ru

Ugyanakkor a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) hétfőn laboratóriumi eredmények manipulálása miatt négy évre eltiltotta Oroszországot az olimpiai és világbajnoki részvételtől, illetve világesemények szervezésétől.

Most semmi nem biztos, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy megvédjük az érdekeinket és a szövetségünket. Bízunk abban, hogy nem politikai, hanem fair döntés fog születni az ügyben

- mondta Rene Fasel, az IIFH-elnöke.

Az orosz doppingellenes ügynökség (RUSADA) jövő csütörtökön vitatja meg, fellebbezzenek-e a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) a WADA döntése ellen. Fasel elmondta, hogy ha lesz fellebbezés, a saját döntésükkel megvárják a CAS ítéletét.

A jövő évi jégkorong-világbajnokságot Svájcban (Zürich, Lausanne), a 2021-es tornát Fehéroroszországban (Minszk) és Lettországban (Riga), míg a 2022-es eseményt Finnországban (Helsinki és Tampere) rendezik.