A magyar hokiválogatott hosszabbítás után, 3-2-re nyert a románok ellen

2020.02.08. 18:12

A magyar férfi jégkorong-válogatott a vártnál nehezebben, hosszabbítás után 3-2-re nyert a román válogatott ellen a nottinghami olimpiai selejtezőtorna második fordulójában.

A mérkőzés kisebb hidegzuhannyal kezdődött a magyar válogatottnak, ugyanis a buli elhozása után a románok Daniel Tranca góljával máris megszerezték a vezetés. Azonban az előnyük nem tartott sokáig, mert Andrew Sarauer egy percen belül egyenlített is. A harmad hátralévő részében a magyar válogatott uralta a meccset, de újabb gólt nem sikerült szerezni.

Ahogy a második harmad is gól nélkül telt le, köszönhetően a románok kapusának, Patrik Polcnak, aki többször is nagyot védett. A második magyar gól végül a harmadik harmad ötödik percében született meg. Papp Kristóf a jobbról érkező korongot egy csellel elhúzta Polc mellett, majd hálóba lőtt, 2-1. Ez volt Papp az első gólja a felnőtt válogatottban, a gólpasszt Sofron István adta.

Ekkor úgy tűnt, hogy kézben a mérkőzés, viszont a megnyugtató, harmadik gólt nem sikerült megszerezni, aminek később nagy ára lett. Négy perccel a mérkőzést vége előtt Anton Butucsnov szerezte meg a korongot a magyar harmadban, ami után egészen a kapuig korcsolyázhatott vele, és végül egy testcsel után a hálóba húzta azt, 2-2. A végén még így is megnyerhette volna a meccset a magyar csapat, az utolsó percben egy centerezés után a román gólvonalon csúszott keresztbe a korong, azonban nem sikerült a kapujukba segíteni azt.

A döntetlen után jöhetett a hosszabbítás, ami nem tartott tovább 15 másodpercnél.

Az észtek elleni első meccsen mesterhármast szerző Hári János remek ütemben passzolt Erdély Csanádhoz, aki négy méterről lőtt a kapuba, és ezzel 3-2-re nyerte meg a meccset.

A magyar csapat a torna első meccsén magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott az észt válogatott ellen, míg a románok egy szoros meccsen, 4-3-ra maradtak alul a házigazda brit válogatottal szemben. Mivel a románok ellen, hosszabbításban szerzett győzelem csak két pontot ér, így vasárnap a brit válogatott ellen mindenképp nyerni kellene a továbbjutáshoz, ugyanis csak a csoport győztese juthat be a 2022-es olimpiai kvalifikáció utolsó, harmadik szakaszába.

frissítés:

A brit férfi jégkorong-válogatott a második mérkőzését is könnyedén megnyerte a nottinghami olimpiai selejtezőtornán, miután szombaton 7-1-re diadalmaskodott az észt csapat felett, írj az MTI.

A gól nélküli első harmad után a második játékrész elején a britek megszerezték a vezetést, ezt követően pedig fokozatosan őrölték fel az észteket, és sorra vették be ellenfelük kapuját.

A vasárnapi zárónapon az A csoportos brit és a magyar válogatott egymás ellen dönti el, melyik együttes nyeri a tornát, és jut a 2022-es pekingi téli ötkarikás játékok utolsó, augusztus végi kvalifikációs körébe.

Olimpiai selejtezőtorna, 2. forduló:

  • Magyarország-Románia 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0) - hosszabbítás után
  • Nagy-Britannia - Észtország 7-1 (0-0, 4-1, 3-0)

csütörtökön játszották:

  • Nagy-Britannia - Románia 4-3
  • Magyarország-Észtország 4-1

A vasárnapi zárónap programja (magyar idő szerint):

  • Észtország-Románia 15.00
  • Nagy-Britannia - Magyarország 19.00

Az állás:

  1. Nagy-Britannia 6 pont
  2. Magyarország 5 pont,
  3. Románia 1 pont
  4. Észtország 0 pont