12 millió forintért lehetett együtt edzeni a legjobb orosz hokissal

2020.05.07. 08:45 Módosítva: 2020.05.07. 09:23

Több mint tizenkét millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy jótékonysági aukción egy félórás egyéni edzés az észak-amerikai profi jégkorongligában, az NHL-ben szereplő Washington Capitals orosz sztárjával, Alekszandr Ovecskinnel, írja az MTI.

Az összegből az Egyesült Államok társadalmilag és gazdaságilag hátrányos helyzetben lévő csoportjait támogatják a koronavírus-járvány alatt.

A névtelen győztes 38 ezer dollárt fizetett a lehetőségért, hogy 30 percet töltsön jégen a Washington csapatkapitányával. Emellett eltölthet egy meccsnapot a fővárosi csapattal, megkapja Ovecskin meccsen viselt kesztyűit és botját, valamint belépőt kap az együttes négy találkozójára.

A Capitals 34 éves sztárja az orosz válogatottal háromszor nyert világbajnokságot, klubjával 2018-ban Stanley Kupa-győztes lett, és nyolcszoros gólkirály az NHL-ben.

A koronavírus-járvány miatt március 12-én félbeszakított bajnokságban 48 gólnál jár, ezzel holtversenyben első. Ovecskin 706 gólt ütött eddig az NHL-ben, kettő választja el az örökranglista hetedik helyén álló Mike Gartnertől, és 188 találat hiányzik neki, hogy utolérje az éllovas, 894-szer eredményes Wayne Gretzkyt. Az orosz sztárnak – ha hasonló ütemben folytatja a gólgyártást – nagyjából négy idényre volna még szüksége, hogy megdöntse a megdönthetetlennek tartott rekordot.

A Washington Post írta meg, hogy Gretzky és Ovecskin korábban több mint 40 ezer dollárt gyűjtött azzal, hogy egymás ellen játszottak az NHL 20 játékkal, amit élőben közvetítettek, és közben várták a nézők adományait, amelyet szintén a koronavírus-járvány elleni küzdelem segítésére ajánlottak fel.