Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Belehalt 25 évvel ezelőtti sérülésébe a korábbi jégkorongozó

2020.10.30. 10:07
45 éves korában elhunyt Travis Roy, a Boston University korábbi jégkorongozója, aki 25 évvel ezelőtt egy sérülés miatt tolószékbe kényszerült.

11 másodperc.

Ennyi idő telt el Travis Roy élete álmának beteljesülése és végzetes tragédiája között. 

Mindenét feltette arra, hogy jégkorongozó legyen, semmit sem szeretett annyira, mint ezt a sportot. Az, hogy az Egyesült Államok egyik legerősebb programjában, a Boston Universityn pallérozódhatott, komoly mérföldkő volt az életében. 

1995. október 20-án végre valóra vált az álma és bemutatkozhatott az egyetemi csapatban. 11 másodperccel később mozdulatlanul feküdt a jégen, mert egy rosszul sikerült ütközés miatt fejjel nekiesett a palánknak. Eltört a negyedik csigolyája, örökre lebénult. 

Tolószékbe kényszerült és depresszióba esett. Mintegy két évbe telt, mire feldolgozta az eseményeket, ekkor létrehozta a Travis Roy Alapítványt, amely a hozzá hasonlóan gerincsérült embereket hivatott segíteni.

Az elmúlt 23 évben 9 millió dollárt gyűjtött össze, ennek egyik felét kutatásokra, a másik felét a rászorulók felszerelésének fejlesztésére fordította.

Emellett motivációs beszédeket tartott, sugárzott belőle az élet szeretete.

Roy-t a teljes New England-régió (Maine, Vermont, New Hampshire, Massachusetts és Rhode Island államok közössége) hősként tartotta számon, a baleset 20. évfordulóján Boston polgármestere, Marty Walsh október 20-át Travis Roy Napnak nyilvánította.

A közelmúltban azonban romlott az egészségi állapota, többször is meg kellett operálni, ezekre a beavatkozásokra a szörnyű sérülése miatt volt szükség. Az utolsó műtét után komplikációk léptek fel, amikbe helyi idő szerint 2020. október 29-én belehalt.

Travis Roy 45 évet élt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport