24 évesen meghalt a lett hokihős

000 9AH4HZ
2021.07.05. 19:22

Halálos balesetet szenvedett az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Columbus Blue Jackets játékosa, Matiss Kivlenieks. A 24 éves kapus tragédiájának körülményei egyelőre tisztázatlanok, a hivatalos közlemény szerint esés közben szenvedett végzetes fejsérülést.

Kivleniekst 2017-ben szabadügynökként szerződtette az ohiói együttes, amelynek színeiben nyolcszor lépett pályára. Ezeken két győzelmet szerzett, 89,9 százalék védési hatékonyság mellett átlagban 3,09 gólt kapott meccsenként.

A válogatottban is letette a névjegyét, nem is akárhogyan. Idén májusban – hazai jégen – életében először képviselhette a letteket felnőtt világbajnokságon, a nyitó napon pedig 38 védéssel járult hozzá Lettország történelmi győzelméhez a későbbi világbajnok Kanada ellen. Nulla kapott góllal zárta a meccset, amelynek megválasztották a legjobbjává.

(Borítókép: A lett válogatott története során először legyőzte Kanadát a 2021-es rigai világbajnokságon. A kapuban Matiss Kivlenieks 38 védéses shutouttal zárt. Fotó: AFP)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport