Ismét szoros meccsen kapott ki a Fehérvár a Salzburgtól

PAP 0388
2022.04.09. 20:17
A Hydro Fehérvár AV19 2–1-re kikapott a Red Bull Salzburgtól idegenben az osztrák jégkorongliga (ICEHL) döntőjének harmadik mérkőzésén, így a győztes csapat 3–0-ra vezet összesítésben az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban, amely hétfőn folytatódik a magyar együttes otthonában.

Kedden Salzburgban a házigazda a 85. percben szerzett góllal – minden idők leghosszabb osztrák fináléjában, éjszakába nyúlóan, kétszeri hosszabbításban –diadalmaskodott 21-re. Csütörtökön  amikor a Bajnokok Ligájába is bejutott Fehérvár történetének első hazai döntőjén léptek jégre a csapatok Székesfehérváron  megint az osztrák csapat győzött 53-ra.

Utóbbi találkozón elkövetett szabálytalanságáért két meccsre szóló eltiltást kapott Brady Shaw, így ő nem játszhatott szombaton a Fehérvárban. Bartalis István is kimaradt ezúttal a keretből, a támadó   klubja közlése szerint   péntek éjjel hazautazott, első gyermeke születése miatt nem volt ott a társakkal.

A salzburgi mérkőzés első harmadában mindkét csapat fegyelmezetten játszott, így nem esett gól. A valamivel lendületesebb magyar együttes szerzett vezetést a 26. percben: 

Petan okos passza után Fournier közelről emelt a kapuba.

A hazaiak a második szakasz végéhez közeledve egyenlítettek egy fehérvári korongvesztést követően Raffl pontos és erős lövésével.

Az összecsapás 96 másodperccel a vége előtt dőlt el, amikor egy bulit követően a kapu mögül visszatett korongot Järvinen lőtte közelről a magyar kapuba. Az utolsó pillanatban még volt egy nagy fehérvári helyzet, Petan lőtt középről, de Tolvanen, a hazaiak kapusa hárított, így a Salzburgnak már csak egy győzelemre van szüksége a bajnokság megnyeréséhez.

Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:

Red Bull Salzburg (osztrák)–Hydro Fehérvár AV19 2 1 (0 0, 1 1, 1 0)

gólszerzők: Raffl (39.), Järvinen (59.), illetve Fournier (26.)

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-0, a Salzburg javára.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)