A harmadik kalapból várja a sorsolást a Volán a hoki BL-ben

2022.05.17. 15:47
A harmadik kalapból várja a férfi jégkorong Bajnokok Ligája (CHL) sorsolását a Hydro Fehérvár AV19.

A fehérvári klub honlapjának keddi beszámolója szerint a 32 részt vevő csapatot négy kalapból nyolc, négycsapatos csoportra osztják az elit világbajnokság helyszínén, a finnországi Tamperében jövő szerdán sorra kerülő sorsoláson.

A négy kalapba a liga besorolása, a CHL rangsorrend és a saját bajnokságban való szereplés alapján kerültek a résztvevők.

Az első kalapban a ligatulajdonos bajnokságok bajnokcsapatai, valamint a legmagasabban jegyzett második helyezett együttesek kerültek, a második és a harmadik kalapba a bajnokságok többi résztvevője a saját pontvadászatban való szereplés sorrendjében. A negyedik kalapba a Kontinentális-kupa győztese, valamint a „kihívó ligák” bajnokai kerültek.

A székesfehérvári együttes azzal biztosította helyét az elitsorozatban, hogy az alapszakaszban a harmadik helyen végzett az osztrák ligában, ahol később aztán döntős volt. A magyar klubok közül legutóbb a Dunaferr indult az akkori BEK-ben még 1996–97-ben, azaz 25 év kihagyás után lesz újra magyar csapat a legrangosabb európai klubsorozatban.

A kalapok:
1. kalap: Rögle Ängelholm (svéd), Färjestad Karlstad (svéd), EV Zug (svájci), Eisbären Berlin (német), Tappara Tampere (finn), Ocelári Trinec (cseh), Red Bull Salzburg (osztrák), Lulea (svéd)

2. kalap: Fribourg-Gottéron (svájci), Red Bull München (német), Jukurit Mikkeli (finn), Mountfield HK (cseh), Villach SV (osztrák), Skelleftea AIK (svéd), ZSC Lions Zürich (svájci), Grizzlys Wolfsburg (német)

3. kalap: Ilves Tampere (finn), Sparta Praha (cseh), Hydro Fehérvár AV19, Frölunda (svéd), Rapperswil-Jona Lakers (svájci), Straubing Tigers (német), TPS Turku (finn), HC Davos (svájci)

4. kalap: Belfast Giants (brit), Grenoble (francia), Slovan Bratislava (szlovák) Stavanger Oilers (norvég), GKS Katowice (lengyel), Aalborg Pirates (dán), Olimpija Ljubljana (szlovén), Comarch Cracovia (lengyel)

(MTI)