Kiszakadt a gólzsák: 15 találatos meccs az NHL rájátszásában!

mcdavid
2022.05.19. 08:43
A Calgary Flames gólzáporos találkozón 9–6-ra bizonyult jobbnak a vendég Edmonton Oilersnél az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának szerdai játéknapján, így 1–0-ra vezet a főcsoport-elődöntőben – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

A házigazdák 3–0-ra, majd 5–1-re és 6–2-re is vezettek már, de a vendégek sorozatban lőtt négy góljukkal a 42. perc közepére egyenlítettek (6–6). A folytatásban aztán a Calgary újabb három találatot szerzett, és előnyhöz jutott az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban.

A hazaiaknál Matthew Tkachuk három góllal zárt, a vendégeknél Connor McDavid négy pontig (egy gól és három gólpassz) jutott. Az edmontoni kapusok közül Mikko Koskinen 37 lövésből öt gólt kapott, Mike Smith tíz lövésből hármat. Az utolsó hazai gól üres kapus találat volt.

A keleti főcsoportban a vendég New York Rangers az 58. percig 1–0-ra vezetett, a Carolina akkor egyenlített, majd a hosszabbítás negyedik percében a védő Ian Cole révén a győztes találatot is megszerezte. A Hurricanes ugyancsak 1–0-ra vezet.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
NYUGAT
Calgary Flames–Edmonton Oilers 9–6
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Calgary javára
KELET
Carolina HurricanesNew York Rangers 2–1 – hosszabbítás után

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 10, a Carolina javára

(Borítókép: Conor McDavid négy pontja is kevés volt az Edmontonnak – Derek Leung/Getty Images)