Vicces jelenet az orosz jégkorongligában: saját kapujába dobott gólt egy játékos

2022.11.11. 20:55
Mihail Naumenkov, a Szalavat Ufa jégkorongcsapatának védője reflexszerűen beleért a felperdülő pakkba, amely a saját kapujában landolt az Avangard Omszk elleni mérkőzésen.

Furcsa körülmények között született gól az orosz bázisú jégkorongliga, a KHL egyik pénteki mérkőzésén, a Szalavat Ufa–Avangard Omszk-találkozón. A történtekről egy videót is megosztottak a liga hivatalos Twitter-oldalán.

A vendégcsapat, az Avangard vezetett támadást, amikor a hazaiak védője, Mihail Naumenkov a saját kapuja előtt megpróbált felszabadítani. Az U20-as vb-ezüstérmes, Gagarin-kupa-győztes játékos reflexből belenyúlt a felperdülő pakkba, ennek pedig az lett a vége, hogy a saját kapujába dobta a korongot.

A legtöbb labdajátéktól eltérően a hokiban nincs öngól, így gólszerzőként annak a játékosnak a neve került be a hivatalos jegyzőkönyvbe, aki utoljára ért a koronghoz, 

ő pedig az Omszk támadója, Vlagyimir Brjukvin volt.

Naumenkov sokat tett azért, hogy ő legyen a mérkőzés negatív hőse, ugyanis a második harmadban gáncsolás miatt 5+20 perces büntetést kapott a játékvezetőtől.

A Szalavat Ufa–Avangard Omszk-összecsapás rendes játékideje 3–3-as eredménnyel zárult, végül szétlövéssel a vendégek nyertek. Az Ufa az első, míg az Avangard Omszk a hatodik helyen áll a KHL Keleti Konferenciájában.