A DVTK legyőzte a Ferencvárost

2023.02.18. 20:00
A DVTK Jegesmedvék csapata 4–2-re legyőzte a vendég Ferencvárost a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén szombaton – derül ki az MTI beszámolójából.

Csütörtökön dőlt el, hogy az alapszakaszban a harmadik helyen záró miskolciak a magyar bajnok FTC vagy a címvédő Csíkszereda közül választhatnak ellenfelet, miután a Budapest JA elvitte a sereghajtó FEHA-t, a Gyergyói HK pedig a Dunaújvárost. A két együttes az alapszakaszban négyszer találkozott egymással, és mindig a vendégalakulat nyert. Valamennyi csata szoros volt: háromszor egy, egyszer pedig két gól különbség döntött.

Nagy iramban kezdődött a meccs, a fővárosiak kivédekeztek egy emberhátrányt, és egyszer a kapuvas mentette meg őket a góltól. A 31. percben Valentyin Razumnyak, a hazaiak pontkirálya látványos egyéni akció végén szerzett vezetést, ám Seregély Máté az idénybeli első góljával két és fél perc múlva távolról egyenlített, a korong a kapitány Miskolczi Márk lábán váltott irányt. Később feszültté vált a mérkőzés, rengeteg volt a kiállítás, majd a harmadot Páterka Bence szép fonáktalálata zárta le.

A harmadik játékrész FTC-góllal indult, Jari Sailio maradt üresen, és másodszor már nem hibázott. Roman Berdnyikov révén hamar jött a válasz a hazaiaktól, emberelőnyben, videobírózást követően talált be a Ferencvárosnak, majd a hajrában egy üres kapus találattal alakult ki a végeredmény. Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc vasárnap folytatódik, ugyancsak Miskolcon.

Erste Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom 4 2 (0 0, 2 1, 2 1)