Vas Márton a francia élvonalban lesz vezetőedző

2023.06.05. 20:27
Távozik a magyar junior jégkorong-válogatott éléről, és a francia élvonalban szereplő Briancon vezetőedzője lesz Vas Márton – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Vas 175-ször szerepelt a magyar válogatottban, két elit világbajnokságon is játszott, és tagja volt 2008-ban a szapporói feljutást kiharcoló alakulatnak. Játékos-pályafutásának befejezését követően az U18-as válogatott másodedzője, majd az U20-asok edzője lett. A következő két szezonban a magyar szövetség általános igazgatójaként a férfi és a női szakágért is felelt, aztán tavaly nyáron visszatért a kispadra, és újra a juniorokkal dolgozott – emelte ki az MTI.

Vas – aki játékosként három szezonban (2006–2009) szerepelt a Brianconban, így számára nem ismeretlen a közeg – a szövetség honlapján elmondta: bár szeret utánpótlásedző lenni, elérkezettnek látta az időt, hogy továbbfejlődjön, felnőttcsapat mellett, külföldön. A tervezettnél egy évvel korábban találta meg őt a lehetőség: Kevin Igier, a Briancon csapatának általános igazgatója vezetőedzőnek hívta, és ő igent mondott.

Kiemelte: a Briancon számára az elmúlt időszak nem hozott túl sok sikert, ezért újjá kell építeniük a helyi hokit és az élvonalban kell tartani a csapatot.

Az a múlt héten derült ki, hogy a válogatott védő, Horváth Milán is a francia klubnál folytatja – emlékeztetett a távirati iroda.