Hetényi AHL-s meccsen ült a kispadon

2012.12.03. 10:48

Hershey-ben, a Giant Centerben 12 497 macit dobtak a jégre. A pontlistán két edmontoni az első. Hetényi Zoltán már ott van az NHL előszobájában, a Milwaukee kispadján ült pénteken. Összefoglaló a hétvége AHL-s és ECHL-s érdekességiből.

Klubrekordot állított be Curtis McElhinney, a Springfield Falcons kapusa. A 29 éves kapus ebben a szezonban már ötödször nem kapott gólt, csapata a Connecticut Whale-t győzte le 5-0-ra vasárnap. McElhinney ezzel Manny Legace rekordját érte be.

Bár az utolsó két meccsét elveszítette az Oklahoma City, így is két Barons-játékos, Justin Schultz (31 ponttal) és Jordan Eberle (27) áll a pontlista élén.

Az Egyesült Államokban is bebizonyították, ha macidobálásról van szó, alaposan kitesznek magukért. Talán az sem meglepő – éppen az elnevezés miatt –, hogy a Hershey Bears csarnokában volt az újabb ilyen jeles esemény, vagyiis a Teddy Bear Toss Nght. A Bears a Norfolk Admiralst győze le 5-1-re, a végén pedig repültek a macik, összesen 12 497 darab.

Hetényi Zoltán az ECHL-es Cicninatti Cyclones kapusa a hétvégét AHL-s meccsen töltötte. A Milwaukee rendelte fel a magyar hokist és a pénteki, Chicago Wolves elleni meccsen már ott ült a kispadon. A Milwaukke 3-2-re nyert, a kaput Jeremy Smith védte. Az Admirals szerdán játszik legközelebb és a Texast fogadja.

A South Carolina Stringrays, Kóger Dániel csapata két meccset játszott, mindkettőt megnyerte. Pénteken a Reading Royalst verte 3-2-re, Kógernek egy lövése és egy kétperces kiállítása volt. Szombaton a Gwinnett Gladiatorst nullázta le a Stringray. A 2-0-s meccsen Kóger ugyanúgy zárt, mint a pénteken. A két magyar csapatai közül a Cincinnati áll jobban, az ötödik keleten, a South Carolina a két sikerrel továbbjutó helyre jött fel és a hetedik helyen áll.