A Chicago és a Pittsburgh már továbbment

2013.04.08. 10:46

saad.jpgA Chicago 5-3-ra győzte le a Nashville-t, ezzel már biztosította helyét a rájátszásban, a Pittsburgh-nek ez úgy sikerült, hogy vasárnap jégre sem lépett. A Chicago elképesztő mérleggel tette meg az első lépést a Stanley Kupa felé. 38 meccsen 62 pontot gyűjtött és csak öt olyan találkozója volt, amelyen nem szerzett pontot. A Blackhawks 2-3-ról, az utolsó tíz és fél percen lőtt három góllal fordított. Az újonc Brandon Saad (a képen) megint két pontot hozott össze, 37 meccsen 9 gólja és 14 gólpassza van, ezzel utolérte a most sérült Marian Hossát és csapata rangsorában a negyedik legeredményesebb.

Megint Ovecskinről szólt a Washington újabb győzelme. Az orosz hokis két gólt lőtt a Tampának, már 25-nél tart, amellyel éppen a Lightning-csatár, Steven Stamkosszal holtversenyben első. A Washington 12-3-0-val áll utolsó 15 meccsén csoportriválisaival szemben, míg a Tampát az utolsó 14 hazai meccsből tizenháromszor legyőzte.

Három meccs is szétlővésben ért véget vasárnap. A Dallas az újonc Alex Chiasson két góljával nyert. A Buffalo a New Jerseyt verte úgy, hogy Ryan Miller mindhárom büntetőt megfogta, a Devils Ilja Kovalcsuk sérülése óta nem találja a győztes utat. A Sabresben Patrick Kaleta tavaly február 8-a óta először volt eredményes. Az Anaheim Ryan Getzlaf nélkül nyert a kaliforniai rangadón, a Ducks mind a három büntetőjéből gól lett.

Craig Anderson hosszú kihagyás után visszatért az Ottawa kapujába, de nem ő, hanem a Floridában védő, 40 lövést hárító Scott Clemmensen lett a meccs embere (a videón az egyik nagy védése). A Senators 41-17-re nyerte a kapura lövéseket, a győzelem azonban a Panthersé lett. Cory Conacher első gólját lőtte, mióta Tampából Ottavába érkezett. Brian Elliott szezonbeli első shutoutjával és Chris Porter góljával nyert a St. Louis Detroitban. Elliott mellett Niklas Backström a nap másik hibátlan kapusa, aki a Minnesotában 24-szer védett jól. Jason Pominville első gólját és gólpasszát jegyezte Wildban, mióta eltradelték Buffalóból.

Detroit Red Wings-St. Louis Blues 0-1

San Jose Sharks-Dallas Stars 4-5, szétlövés után

Florida Panthers-Ottawa Senators 2-1

Columbus Blue Jackets-Minnesota Wild 0-3

Washington Capitals-Tampa Bay Lightning 4-2

Chicago Blackhawks-Nashville Predators 5-3

Buffalo Sabres-New Jersey Devils 3-2, szétlövés után

Anaheim Ducks-Los Angeles Kings 4-3, szétlövés után