A Calgary megtanult idegenben győzni

2013.04.09. 10:39

macdonald.jpgVége egy hosszú ideje tartó, pocsék sorozatnak. A Calgary 13 idegenbeli vereség – és február 1-e – után először tudott nyerni, elsősorban Joey MacDonald (a képen) 39 védésének köszönhetően, aki március 27-e után először volt győztes csapat kezdőkapusa.  Jó pár remek center jött össze most Bostonban, Brad Machand, aki két gólt lőtt a Carolinának, Jaromir Jagr és Gregory Campbell, aki két-két gólpasszt adott. A Hurricanes elleni meccsen Tuukka Rask 40 védéssel lett a mezőny legjobbja, Dennis Seidenberg pedig karriercsúcsnak számító, három gólpasszal vette ki részét a sikerből. Rask a Boston legutóbbi három meccsén 111 lövésből 107-szer védett jól.

Nem került közelebb a playoffhoz a New York Rangers, amely Torontóban kapott ki, pedig Rick Nash nagyszerűen hokizott, két gólt is lőtt. Tíz meccs után szakadt meg Phil Kessel góltalansági sorozata, a csatár kétszer is betalált és még gólpasszt is adott. Szerdán jöhet a visszavágó, ezúttal a Madison Square Gardenben. A videón Nash egyik parádés gólja

A Vancouver a Phoenixet nullázta le, mégis a vendégek kapusa, Mike Smith (40 védés) lett a meccs embere. A Canucks 42-19-re hozta a kapura lövéseket. Már csak egy lépésre a nagyszerű Anaheim a továbbjutástól, a Ducks Radek Dvorak duplájával győzte le az Edmontont. A 36 éves csatár még csak az ötödik idei meccsénél tart, de már három gólt szerzett, duplázni viszont 2010. október 14-e óta először sikerült.

Colorado Avalanche-Calgary Flames 1-3

Boston Bruins-Carolina Hurricanes 6-2

Toronto Maple Leafs-New York Rangers 4-3

Vancouver Canucks-Phoenix Coyotes 2-0

Anaheim Ducks-Edmonton Oilers 2-1