A divízióelsőség is megvan a Pittsburgh-nek

2013.04.10. 11:05

malkin_1.jpgA Pittsburgh nem csak a továbbjutáson van túl, kedden az is eldőlt, hogy egészen biztosan az Atlantic-divízió élén fog végezni, miután a Carolina otthonában is nyerni tudott. Ráadásul Sidney Crosby és James Neal nélkül, Jevgenyij Malkin a jégen volt, gólt is lőtt. A nyerőember a három pontig jutó Pascal Dupuis volt. Már a hetedik keleten a New York Islanders, amely eddig minden várakozást felülmúl. Éppen azt a Philadelphiát verték, amely viszont ugyanilyen produkciót nyújt, csak éppen negatív irányban. A Flyers már csak a 13. helyen áll keleten.

Marian Gaborik megint gólt lőtt a Columbusban, a Blue Jackets Szergej Bobrovszkij 30 védésével nullázta le a San Joset. Az orosz kapus negyedszer nem kapott gólt pályafutása során, ráadásul mind a négy ilyen meccse a legutóbbi 15-ön történt. A csoportelső Washington már ötödik meccse veretlen, a montreali diadal legjobbja megint Alekszandr Ovecskin volt, aki újabb gólt lőtt. A Tampa újabb győzelmével tartotta életben playoffos reményeit. A Boltsban Steven Stamkos is gólt lőtt, így Ovecskinnel együtt 26 találattal vezeti a góllövőlistát. A Tampában a 26. NHL-meccsét játszó Pierre-Cedric Labrie első gólját lőtte. Ugyanígy kapaszkodik a Winnipeg is, amely a Buffalót intézte el. Könnyedén verte a Dallas a bajnokot, Ray Whitney és Vernon Fiddler is kétszer talált Jonathan Quick kapujába. A Stars két pont hátránnyal a kilencedik nyugaton, míg a Kings a negyedik.

Nashville-ben és St. Paulban is egyetlen gól döntötte el a meccset. Mindkét helyszínen a vendégcsapat – a St. Louis és a Chicago – örülhetett. Alexander Steen és Marian Hossa nevéhez fűződik a két győztes gólt. Brian Elliott 15, Ray Emery 20 védéssel hozta az újabb shutoutját. Joel Quenneville, a Chicago edzője is megtapasztalta, milyen kemény a korong, egy kipattanó szerencsésen találta el, de az eset után pár másodpercig simogatta a fejét.

New York Islanders-Philadelphia Flyers 4-1

Carolina Hurricanes-Pittsburgh Penguins 3-5

Columbus Blue Jackets-San Jose Sharks 4-0

Montreal Canadiens-Washington Capitals 2-3

Tampa Bay Lightning-Ottawa Senators 3-2

Winnipeg Jets-Buffalo Sabres 4-1

Nashville Predators-St. Louis Blues 0-1

Minnesota Wild-Chicago Blackhawks 0-1

Dallas Stars-Los Angeles Kings 5-1