Elkezdődött a véghajrá

2013.04.11. 10:38
0 hozzászólás

bostonnjd.jpgKét és fél hét, csapatonként hét-nyolc-kilenc meccs van hátra az alapszakaszból. A továbbjutás szempontjából fontos meccset nyert a New York Rangers és legalább ilyen fontosat bukott a New Jersey. A Rangers szétlövésben győzte le a Torontót, ezzel a keleti nyolcadik helyen maradt, 44 pontja kettővel több a Winnipegnél. A Toronto ennél sokkal jobb helyzetben van, 49 ponttal az ötödik, a Maple Leafs 2004 óta először juthatna a playoffba. A New Jersey meg könnyen lemaradhat róla. Még mindig Ilja Kovalcsik nélkül sorozatban a nyolcadik meccsén sem tudott nyerni. A Boston viszont az utolsó 12-ből tizenegyedszer verte a Devils, a Bruins megelőzte csoportjában a Montrealt és az első helyre lépett fel. A meccs egyik látványos gólja lejjebb.

A Calgary lassan már csak a csodában reménykedhet. A Vancouver ellen elszenvedett vereséggel egyre távolabb került playofftól. Roberto Luongo visszakerült a Canucks-kezdőbe és 40 védéssel a mezőny legjobbja lett. A Colorado szép győzelmet aratott az Anaheim otthonában, de félő, ez már hiába való siker. Az Avalanche hátránya 12 pont a továbbjutó helytől, ami nyolc meccs alatt kizárt, hogy behozható lenne, a denveriek legalább arra hajthatnak, hogy ne a liga utolsó helyén végezzenek. Ehhez az eddig egy ponttal többet gyűjtő, keleti utolsó Floridát kellene megelőzni. A Ducks úgy kapott ki simán, hogy legjobbja Ryan Getzlaf is visszatért. A gólt nem ő, hanem a pályafutása 674. találatát jegyző Teemu Selanne szerezte.

A Phoenix viszont megint közel került a rájátszáshoz. Ki-ki meccset játszott az Edmontonnal és 3-1-re nyert idegenben. A Coyotes egy pontos hátrányban, a kilencedik nyugaton. Jelenleg a Detroitot kellene kiszorítani a legjobb nyolcból. Az Oilers viszont már négypontos hátrányba került.

New York Rangers-Toronto Maple Leafs 3-2 - szétlövéssel

New Jersey Devils-Boston Bruins 4-5

Calgary Flames-Vancouver Canucks 1-4

Edmonton Oilers-Phoenix Coyotes 1-3

Anaheim Ducks-Colorado Avalanche 1-4