Kapaszkodik a Detroit

2013.04.15. 10:40

howard.jpgNagyon fontos meccset nyert a továbbjutás szempontjából a Detroit, amely Nashville-ben nullázta le a Predatorst. Jimmy Howard 22 védéssel hozta a shutoutot,a Red Wings a harmadik harmad végén tette megnyugtatóvá az előnyét, az utolsó két gól ekkor esett. A Detroit a győzelemmel a nyolcadik helyre lépett fel. Jhonas Enroth tartja lendületben a Buffalót, amely a Tampa legyőzésével négy pontra megközelítette a keleti nyolcadik helyet. Az utolsó hét meccséből a Sabres ötször nyerni tudott.

Enroth megint a meccs embere lett, 32 lövést fogott meg. Egyre jobban úgy fest, hogy  Lightning lemarad idén a playoffról, így a liga egyik legjobb góllövője, Steven Stamkos lassan a májusi vb-re készülhet.  Thomas Vanek szenzációs gólpasszt adott, a háta mögül, oda sem nézve adott gólpasszt Tyler Ennisnek.

Megint ötmeccses győzelmi szériánál tart a Chicago, Corey Crawfordnak 30 védés kellett az idei harmadik gólnélküli meccshez. Az első gólt szerző Brian Bickelt választott a meccs legjobbjának, Marian Hossa emberhátrányból talált be. A St. Louis kapusa, Brian Elliott 214 perc után kapott megint gólt.

St. Louis Blues-Chicago Blackhawks 0-2

Buffalo Sabres-Tampa Bay Lightning 3-1

Nashville Predators-Detroit Red Wings 0-3