Devils-dráma a tragédia árnyékában

2013.04.16. 10:59

toronto.jpgSajnos tragédia árnyékolta be a legutóbbi játéknapot. A Boston Marathonon történt, halálos áldozatokat is követelő robbantások miatt a Boston–Ottawa meccset törölték a programból, minden találkozó előtt megemlékeztek a bostoni áldozatokra. A gyászos forma a New Jerseyre ragadt át a legjobban, sorozatban tizedik meccsén sem tudott nyerni, amely negatív csúcsbeállítás. A Devils ezzel hat pont hátrányban maradt a még továbbjutást érő nyolcadik helytől, amit hat meccsen kellene ledolgozni, ez pedig már több mint lehetetlen vállalkozás. A Toronto 2-0-ra nyert, James Reimer 32 lövést fogott meg. Érdekesség, hogy mennyire nem megy a Devils-csatárokmnak. Legutóbb az Ottawa ellen 33-11-re, most pedig 32-13-ra nyerték a kapura lövéseket, de mindkét meccset 2-0-ra bukták el.

Igencsak leeresztett továbbjutása óta a Montreal, amelynek most a Philadelphia vágott egy hetest. A Flyers-gólszüretből A triplázó Scott Hartnell, valamint a három pontig jutó Claude Giroux és Jakub Voracek vette ki leginkább a részét. Újabb győzelmével a Chicago biztosan nyugati elsőként, így akár a döntőig pályaelőnnyel kezdi a playoffot, vereségével pedig a Dallas lépéshátrányba került a továbbjutásért vívott harcban.

Újabb vereségévek a Nashville kiszállt a továbbjutásért folytatott versenyből. A Preds tavaly a negyedik helyen ment tovább, a Detroitot kiverte, majd a Phoenixtől kapott ki. Fontos meccset nyert viszont a Columbus és a Minnesota is. A Blue Jackets idegenben verte a Coloradót és pontszámban utolérte a nyolcadik Detroitot. A Columbus-kapus, Szergej Bobrovszkij egy óriásit védett, még hátrányban a hosszabbítás első percében (a lenti videón Bobrovszkij meccsmentő védése), Nick Foligno pedig 28,7 másodperccel a vége előtt döntötte el a meccset. A Minnesota Calgaryban győzött, Jason Pominville megint két góllal segítette a Wildot, Pominville, a hatodik minnesotai meccsén a negyedig góljánál és a hatodik pontjánál tart. A Phoenix is hazai pályán bukott, ráadásul nullára, ezzel már négy ponttal van lemaradva, A Sharksban Antti Niemi 23. meccsén nem kapott gólt.

Toronto Maple Leafs-New Jersey Devils 2-0

Montreal Canadiens-Philadelphia Flyers 3-7

Chicago Blackhawks-Dallas Stars 5-2

Nashville Predators-Vancouver Canucks 2-5

Colorado Avalanhe-Columbus Blue Jackets 3-4 - hosszabbítás után

Calgary Flames-Minnesota Wild 3-4

Phoenix Coyotes-San Jose Sharks 0-4