Keleten elfogytak a helyek

2013.04.26. 12:23

ottawa.jpgMeg van az összes továbbjutó az NHL keleti főcsoportjában. Győzelmével az Ottawa és a New York Rangers is továbblépett. A Senators a hosszabbítás első percében lőtt Szergej Goncsar góllal győzte le a Washingtont a fővárosban. A New York Rangersnek is túlórázni kellett a két pontért a Carolina otthonában Ryan Callahan szerezte a győztes gólt. Mivel az Islanders a philadelphiai újonc, Oliver Lauridsen újabb góljával kikapott, így most az Ottawa a hatodik, a Rangers a hetedik és az Islanders a nyolcadik keleten. Utóbbi kettőnek már csak egy meccse van, míg a Senators kétszer játszik a hétvégén, mindhárom csapat 54 ponttal áll. A Washingtonban Alekszandr Ovecskin a 32. gólját is meglőtte, ahogy a hajtás alatti videón látszik, igazán szép akció végén.

A Boston Tuukka Rask 30 védésével nullázta le a Tampát. A torontói James Reimernek pedig 34 védés kellett szezonbeli negyedik shutoutjához. Phil Kessel három perc alatt duplázott a második harmadban. A New Jerseyben újra gólt lőtt Ilja Kovalcsuk, március 13-a óta az elsőt. Igaz az orosz heteket hagyott ki sérülés miatt. A Winnipeg a Montrealtól elszenvedett hazai vereséggel szállt ki végleg a versenyből, a Jets kilencedik lett keleten, a franchise hatodik idény óta nem tudta magát túlverekedni a playoffon.

Nyugaton viszont továbbra is bonyolult a helyzet. A Detroit azzal, hogy legyőzte a Nashville-t a hetedik helyre lépett fel 54 pontjával – Dacjuk megint három pontot hozott össze –, de már csak egy meccse van, szombaton a Dallas otthonában. A most nyolcadik Minnesota 53-mal áll, pénteken az Edmontont fogadja, szombaton Denverbe, a Coloradohoz látogat. A most kilencedik Columbus reményei is tovább élnek, hiszen Dallasban tudott nyerni, Cam Atkinson két góljával és Brandon Dubinsky két asszitjával. A Blue Jackets a Nashville elleni hazai meccsen fejezi be a szezont szombaton. Még a győzelem is kevés lehet.

A St. Louis a 26 éves Ryan Reaves élete első  két góljával verte a Calgaryt, míg az Anaheim folytatva remek idényét Vancouverben is nyerni tudott, a kapuban a visszatérő Jonas Hillerrel. Az is biztos, hogy keleten a Florida lesz az utolsó, a Panthers ráadásul a leggyengébb ebben az idényben, 47 meccsen 34 pontot hozott össze.

Philadelphia Flyers-New York Islanders 2-1
Washington Capitals-Ottawa Senators 1-2, hosszabbítás után
Carolina Hurricanes-New York Rangers 3-4, hosszabbítás után
New Jersey Devils-Pittsburgh Penguins 3-2
Florida Panthers-Toronto Maple Leafs 0-4
Detroit Red Wings-Nashville Predators 5-2
Boston Bruins-Tampa Bay Lightning 2-0
Winnipeg Jets-Montreal Canadiens 2-4
St. Louis Blues-Calgary Flames 4-1
Dallas Stars-Columbus Blue Jackets 1-3
Vancouver Canucks-Anaheim Ducks 1-3