Brizgalov NHL-rekordot döntött

2013.06.26. 19:50

briygalov.jpgAz orosz hokikapus nyilván nem büszke erre, de tény, Ilja Brizgalovot a Philadelphia kivásárolja a szerződéséből, ami azt jelenti, hogy a 2011-ben, kilenc évre szóló megállapodást két év után felmondja, a szerződéséből hátralévő összeg kétharmadát, egészen pontosan 23 millió dollárt megkap a játékos és mehet, amerre lát, ekkora bukás még sosem volt az NHL-ben. Erre pont azért van szükség, hogy a Flyers beférjen a jövő évi fizetési sapkába. Brizgalov mellett Danny Briere-nek is 3,33 millió dollárt kénytelen fizetni a klub. 2013-ban még a montreali Tomas Kaberle járt hasonló módon, ezen a linken pedig azokat a hokisokat találjuk, akiknek a szerződését kénytelen volt felbontani csapata, a sor végén pedig az összegeket, amelyeket kénytelen volt kifizetni.

A philadelphiai kommenteket olvasva nem sokan bánják Brizgalov távozását. Az alapszakaszban 40 meccsen védett, elég borzasztó, 2,79-es kapott gól/meccs mutatója volt, a védéshatékonysága pedig 0,900 volt. Ráadásul a nagy reményekkel induló Philadelphia még a playoffba sem jutott el idén. A svédországi világbajnokságon „sokat tett azért”, hogy az Egyesült Államok történelmi vereséggel küldje haza az aranyra is esélyes Oroszországot.

Steve Mason, akit idén áprilisban tradelt a Flyers jobban teljesített, de egyelőre az egyetlen kapus maradt Philadelphiában. A Flyers, amely az utóbbi években olyan játékosokat adott el, például akik Stanleyt nyertek – Jeff Carter, Mike Richards – és a Vezinát nyerő Szergej Bobrovszkijt is, nehezen követhető, főleg az, hogy képesek lesznek olyan fajta játékos-politikára, mint például a Chicago.

Egy biztos, Mason mellé, vagy elé kapus kell, ha nem akar a franchise az Edmontonhoz hasonló vesszőfutásba kezdeni. Egy szakértői vélemény szerint a következő játékosok közül lenne érdemes választani: a Vancouvertől elvágyódó Roberto Luongo, a phoenixi Mike Smith, Ryan Miller, akinek 2014-ben jár le a szerződése, Jake Allen, aki a St. Louis újoncaként 15 meccsből kilencet nyert az idei alapszakaszban, vagy pedig a draft segíthet, ahol a Halifax kapusát, Zachary Fucalét szerezheti meg a Flyers.