Így áll az Anaheim Ducks

2013.07.29. 11:20

anaheim_1.jpgTombol a nyár, de a csapatok már a következő szezonra készülnek. Egyenlőre a szabadügynökök szerződései, játékos ügyletek tartják izgalomba a szurkolókat. A fiatal tehetségek edzőtáborai már megnyíltak és nemsokára a legjobbak is elkezdik a felkészülést. Sorra vesszük a csapatokat, ki hol tart az építkezésben. A sort az Anaheimmel kezdjük.

Nagy kérdés, hogy mennyire jelent erősítést Dustin Penner érkezése, illetve milyen gyengülést Bobby Ryan távozása. Ryan a legutóbbi idényben 11 gólt lőtt, Penner csak kettőt. Viszont az egykori edmontoni, majd Los Angeles-i hokissal nyert legutóbb Stanleyt a Ducks, összeállhat újra a legendás Getzlaf, Penner, Perry sor. Erősödött a csatárszekció Jakob Silfverberg érkezésével is. Az Anaheim valamivel több, mint hárommillió dollárral áll a fizetési plafon alatt, 24 játékosának van eddig szerződése, de az UFA-közül, még Teemu Selannde, Matthew Lombardi, David Steckel, Radek Dvorak, valamint a védő Toni Lydman még nem írt alá. A Ducks szeptember 16-án, a Phoenix elleni hazai meccsel kezdi az előszezont. A csapat keretében 11 olyan játékos van, aki ott lehet a szocsi olimpián. Cam Fowler, Kyle Palmieri, John Gibson az amerikai, Ryan Getzlaf, Corey Perry a kanadai, Saku Koivu, Teemu Selanne, Sami Vatanen a finn, Viktor Fasth a svéd, Jonas Hiller, Luca Sbisa pedig a svájci bő keret tagja.

Idei elsőkörös draftosa, a kanadai védő Shea Théodore a jelek szerint a WHL-s Seattle Thunderbirdsben kezdi meg a következő szezont.

Az Anaheim a legutóbbi idényben pazar alapszakaszt produkált és a második helyen jutott a playoffba. Ott viszont hihetetlen nagy csatában esett ki a Detroittal szemben. Hiába vezetett a sorozatban háromszor, a döntő, hetedik meccset a Red Wings húzta be.

Érkezett: Kyle Cumiskey (MODO), Alex Grant (Pittbsurgh Penguins), Stefan Noesen (Ottawa Senators), Jakob Silfverberg (Ottawa Senators), Zack Stortini (Hamilton Bulldogs), Nolan Yonkman (Florida Panthers), Dustin Penner (Los Angeles Kings).

Távozott: Harry Zolnierczky (Pittsburgh Penguins), Nate Guenin (Colorado Avalanche), Bobby Ryan (Ottawa Senators), Troy Bodie (Toronto Maple Leafs).

Hosszabbított: Ben Lovejoy (2017), Saku Koivu (2015), Matt Beleskey (2016), Alex Grant (2015), Mat Clark (2015), Kyle Palmieri (2017).