Így áll a Carolina Hurricanes

2013.08.30. 12:52

carolina.jpgA Carolina nagyszerűen kezdte az előző idényt, 13 meccs után nyolc győzelemmel állt. Aztán a szezon végére kipukkadt a csapat, lemaradt a playoffról, aminek legfőbb oka az volt, hogy alapemberek – Cam Ward, Eric Staal – sérülés miatt kiesnek. Raleigh-ben most a legnagyobb öröm, hogy mindenki egészséges, érkezett két nagyon rutinos védő, így optimistán várják a szezon kezdetét Észak-Karolinában.

Szilárdabb lesz a védelem, erre Andrej Sekera és Mike Komisarek érkezése lehet a garancia. Előbbit – Nathan Gerbével együtt – a Buffalótól tradelték, utóbbi a Toronto szabadügynöke volt. Joni Pitkanen is felgyógyult és ha Tim Gleason és Jay Harrison is egészséges lesz egész tisztességes kis hátvédsora lesz a Canesnek.

Cam Ward pótlására az az Anton Hudobin érkezett Bostonból, aki az utolsó 14 meccsét 9-4-1-es rekorddal zárta. Ward az olimpiai edzőtáborban is dolgozott, így felkészülten várja a rajtot.

estaal.jpgElől tényleg nem lehetnek gondok, hiszen Eric Staal mellett a tesó, Jordan, vamaint Jeff Skinner, Jiri Tlusty mellett ott van a 2018-ig szerződést aláíró Alekszandr Szjomin is. A legutóbbi idényt a Szjomin-Eric Staal-Tlusty sor kezdte és 54 gólt termelt, míg Staal egészséges volt. Sok múlik azon, hogy ez a trió milyen eredményes lesz a következő idényben. Ahogy Kirk Müller edző fogalmazott: „van egy keményen dolgozó srác, egy játékmester és egy igazi góllövő, ez valóban a topsor lehet, olyan, mint a Mike Modano, Brett Hull, Jere Lehtinen sor volt annak idején a Dallasban.”

Amiben feltétlen javulás várnak a Carolinától, az a speciális egységek teljesítménye, a Hurricanes tavaly 27. lett az emberelőnyös helyzetek kihasználásában és csak a 28. a ezeknek a kivédekezésében. Ezekben a mutatókban ilyen gyengén a 2008–2009-es szezon óta nem szerepelt a csapat.

Akire még feltétlen oda kell figyelni idén, az Jeff Skinner, akit 2010-ben a hetedik helyen draftolt a Carolina. NHL-karrierjét egy 31 gólos é 63 pontos szezonnal kezdte, után 20+24, míg tavaly 13 gól és 11 gólpassz követte, mindezt 188 meccsen érte el. Nem csoda, hogy hatéves szerződést kapott és már a fizetési is igen profi, a két Staal és Szjomin után a legmagasabb, évi 5,725 millió dollár.

Ilyen lehet a Carolina a következő szezonban:

Kapusok: Cam Ward (Anton Hudobin)

Hátvédek: (1) Tim Gleason - Justin Faulk; (2) Andrej Sekera - Joni Pitkanen; (3) Jay Harrison - Mike Komisarek; (4) Brett Bellemore.

Csatárok: (1) Jiri Tlusty - Eric Staal - Alexander Semin; (2) Jeff Skinner - Jordan Staal - Elias Lindholm; (3) Tuomo Ruutu - Riley Nash - Patrick Dwyer; (4) Drayson Bowman - Jeremy Welsh - Zac Dalpe; (5) Nathan Gerbe - Kevin Westgarth.

Szeptember 18-án egy Columbus elleni hazai meccsel kezdik az előidényt, majd csak október 4-én, a Detroit ellen jön az első bajnoki meccs PNC Arenaban.

Érkezett: Andrej Sekera (Buffalo Sabres), Mike Komisarek (Toronto Maple Leafs), Anton Hudobin (Boston Bruins), Mark Flood (Lokomotiv Jaroszlavl), Matt Corrente (New Jersey Devils), Aaron Palushaj (Colorado Avalanche), Elias Lindholm (Brynäs), Nathan Gerbe (Buffalo Sabres), Szerger Tolcsinszkij (Sault Ste. Marie Greyhounds).

Távozott: Jamie McBain (Buffalo Sabres), Dan Ellis (Dallas Stars), Jérome Samson (Winnipeg Jets), Joe Corvo (Ottawa Senators), Bobby Sanguinetti (Atlant Mitiscsi), Marc-André Bergeron (ZSC Lions), Tim Brent (Torpedo Nyizsni-Novgorod), Andreas Nödl (Lausanne).

Hosszabbított: Brett Sutter (2015), Brett Bellemore (2015), Michal Jordan (2015), Riley Nash (2016), Mike Murphy (2015), Jared Staal (2015), Zac Dalpe (2015), Zach Boychuk (2015).