Így áll a Los Angeles Kings

2013.09.13. 13:08
0 hozzászólás

lakings.jpgBár volt mozgás bőven a Los Angelesnél a nyáron, a Kings az értékek megtartása mellett két hosszú távú szerződést is kötött a nyáron. A csapat nem elégedett az előző szezon konferencia döntőjével, 2012 bajnoki idén is a kupára megy rá. A Los Angelest a Chicago állította meg a nyugati döntőben úgy, hogy még bajnoki címvédőként, az 5. helyen mentek tovább az alapszakaszból.

A legjobb csatárok – Anze Kopitar, Mike Richards, Jeff Carter – mellett a kapitány Dustin Brown (a képen) egészen 2022-ig kötelezte el magát a klubbal, míg a védő Szlava Vojnov 2020-ig írt alá. A 23 éves Vojnovnak ez volt csak a második szezonja, az elsőben 54 meccsen 20 pontja, volt a rövid idényben 48-ön szerzett 25-öt és ehhez a playoffban még 13-at tett hozzá.

A kapuban Jonathan Quick még a szezon közben hosszabbított 2023-ig, viszont a második számú kapus, Jonathan Bernier Torontóba ment, ahonnan Ben Scrivens jött helyett. Elment a kiváló csatár Dustin Penner, akinek főleg a gólpasszai fognak hiányozni, míg Rob Scuderi is korábbi csapatához tér vissza. Elől azért nem lehetnek gondjai a Kingsnek, Kopitar 42, Carter, Justin Williams 33-33, Mike Richards 32 pontot termelt az előző idényben.

dbrown.jpgA szakírók szerint a Kingsnek elsősorban meg kell tanulnia kezelni a sikert. Erre ráment az előző idényük, igaz sérülések is akadályozták a még jobb eredmény elérését. Ilyen volt például Willie Mithcell, a már 36 éves védő, akinek eddig 719 NHL-meccse van, a teljes idényt kihagyta térdsérülés miatt. Mitchell játéka továbbra is kérdéses, éppen ezért érkezet – Scuderi pótlására is – Jeff Schultz a Washingtonból, de ott van még Alec Martinez és Keaton Ellerby is.

Szintén sok múlik Anze Kopitar egészséges lábán is. A szlovén nem teljesen egészségesen játszotta le az idényt. A csapatból így is a legtöbb pontot termelte, de karrierje során először marad húsz gól alatt, mindössze tízet sikerült lőni az 522 meccsen 173-nál tartó Kopitarnak. Kérdés még az is, hogy és hol sikerül megtalálni az érkező Matt Frattin és Daniel Carcillo helyét a csapatban, amire vonatkozóan így tippel az nhl.com:

Kapusok: Jonathan Quick (Ben Scrivens)

Hátvédek: Robyn Regehr - Drew Doughty; Willie Mitchell (Jeff Schultz) - Szlava Vojnov; Jake Muzzin - Matt Greene;Alec Martinez.

Csatárok: Dustin Brown - Anze Kopitar - Justin Williams; Daniel Carcillo - Mike Richards - Jeff Carter; Matt Frattin - Jarret Stoll - Tyler Toffoli; Dwight King - Colin Fraser - Trevor Lewis; Kyle Clifford - Jordan Nolan.

Ezek csak korai elképzelések, de egy biztos, bombaerős sorok valóban nagy reményekre jogosítják fel a Kings szakvezetőit és persze a szurkolókat is. Biztosan lesz még változás a keretben, hiszen alig, de a fizetési sapka fölött vannak (86 894 dollárral) és jelenleg 24 játékos alkotja a keretet. Kérdés az is, hogy mi lesz Mitchell-lel, a fiatalok közül a legutóbbi playoffban hat pontot szerző Tyler Toffoli oda tud-e kerülni a legjobbak közé idén. Érdemes lesz még figyelni a 22 éves Linden Veyre is, aki a framcsapatnál, a Manchester Monarchsnál 67 pontot termelt tavaly 74 meccsen. A Kingsnek idén nem volt első körös draftosa, az első választottja a második kör 37. helyén az orosz Valentin Zikov volt. A Los Angeles október 3-án, a Minnesota otthonában kezdi az idényt.

Érkezett: Ben Scrivens (Toronto Maple Leafs), Matt Frattin (Toronto Maple Leafs), Jeff Schultz (Washington Capitals), Makszim Kicin (Torpedo Nyizsni Novgorod), Daniel Carcillo (Chicago Black Hawks), Colin Miller (Sault Ste. Marie Greyhounds), Mathieu Garon (Tampa Bay Lightning), Marcus McIvor (North Bay Battalion), Scott Sabourin (Manchester Monarchs), Vincent LoVerde (Manchester Monarchs), Matthew Campagna (Sudbury Wolves), Cam Maclise (Brook Bandits), Mathias Niederberger (Manchester Monarchs).

Távozott: Jonathan Bernier (Toronto Maple Leafs), Stefan Legein, Rob Scuderi (Pittsburgh Penguins), Brad Richardson (Vancouver Canucks), David Kolomatis (Washington Capitals), Dustin Penner (Anaheim Ducks).

Hosszabbított: Robyn Regehr (2016, 6 millió USD), Szlava Vojnov (2020, 25 millió USD), Brandon Kozun (2015), Keaton Ellerby (2015), Brian O’Neill (2015), Jake Muzzin (2016, 2 millió USD), Alec Martinez (2016, 2 millió USD), Dustin Brown (2022, 47 millió USD), Jordan Nolan (2016, 1,4 millió USD), Trevor Lewis (2015, 1,325 millió USD), Andrew Bodnarchuk (2016), Kyle Clifford (2016, 2,15 millió USD), Martin Jones (2016).