Thomas a Florida kapusa lett

2013.09.27. 10:55

thomas_2.jpgEgy év kihagyás után ismét az NHL-ben szerepelhet Tim Thomas, aki egy évre, 3,75 millió dollárért lett a Florida játékosa. A legutóbb a Boston alkalmazásában álló kapus 378 meccséből 196-ot nyert meg eddig, 2011-ben Vezina Trophyt kapott, ráadásul a playoff MVP-je is lett. Voltak előszezon meccsek is csütörtökön. A Boston Winnipegben nyert hosszabbításban, A Dallasból érkező Loui Eriksson hosszabbításban lőtt győztes góllal ajándékozta meg új csapatát. Az első harmadban Devin Setoguchi és Patrice Bergeron is betalált, a harmadik harmadban két újonc, Mark Scheifele (szemfüles gólja a hajtás alatt) és Ryan Spooner volt eredményes. A két csapat péntek este, Saskatoonban ismét összecsap. Duplázók, újonc bravúrok és gyász a Brodeur-családban, tovább minden érdekes a hajtás alatt.

A fent említett Thomas bizonyára azzal győzte meg az új kenyéradóját, hogy a Tampa elleni meccsen 10 lövésből kilencszer hibátlanul védett. Mégis nyert a Lightning, pedig Jonathan Huberdeau két góljával már kettővel ment a Panthers. A győztes találatot a hosszabbításban az orsz Nyikita Kucserov szerezte, akit 2011-ben draftoltak, az elmúlt idényben a QMJHL-ben hokizott.

Nem nagyon megy a Philadelphiának az előszezonban, a New Jerseyben pedig a volt vancouveri, Cory Schneider két harmadon át hibátlanul védett, nyert is a Devils 4-1-re. A Montreal kapujában – egy gyors bekapott gól után – Carey Price villogott, a Canadiens 0-1-ről, Galchenyuk, Plekanec és Pacioretty góljaival fordított az Ottawa ellen.

A korábbi buffalói, Nathan Gerbe két góljával – a másodikat az utolsó percben, 38 másodperccel a vége előtt – verte a Columbust a Carolina. A Dallas és a Vancouver is nagyon magabiztosan nyerte csürtötöki meccsét. Előbbi a Coloradót intézte el, a 22 éves Alex Chiasson két gól lőtt. A fiatal kanadai az előző idényben hét meccsen kapott lehetőséget él is vele, hat gólt lőtt és egy gólpasszt adott. A Canucksban Henrik Sedin máris beindult, kétszer volt eredményes, nagyobb öröm a kanadai szurkolóknak, hogy az elvágyódó Roberto Luongo 41-szer védett jól, a Vancouver 5-0-ra verte azt a New York Rangerst, ahol Derek Stepan két évvel meghosszabbította szerződését, amelynek értelmében 6,15 millió dollárt fog keresni. Toronto egyéves megállapodást írt alá a védő Cody Fransonnal, aki 2 millió dolláros fizetést kap.

Egy szomorú hír. 82 éves korában elhunyt Denis Brodeur, a New Jersey kapusának, Martin Brodeurnek az édesapja, aki a Montreal Canadiens fotósa volt, nem mellesleg az 1956-os olimpiai csapat kapusa, Cortina d'Ampezzóban bronzérmet. A Brodeur familiában mindenki kapus lett, Denis után Martin és a 2013-as drafton kiválasztott Anthony is.

Az előszezon vasárnapig tart, kedden pedig kezdődik az alapszakasz. Természetesen a csapatok bemutatását akkor is folytatjuk, ha közben elindul az idény, csak az idővel harcolunk, ami pillanatnyilag jobban áll, de nem adjuk fel. Lesz szezonfelvezető is és még egy kis adatban az idény elé. Már csak négyet kell aludni.