Már csak hármat kell aludni

2013.09.28. 13:42

ovi_4.jpgMindenki belead mindent az előszezon utolsó napjain, a felkészülés vasárnap zárul, kedden pedig végre kezdődik a 2013–2014-es szezon. A fenti állítást támasztja alá az a tény, hogy a pénteken lejátszott kilenc meccsen 49 gól esett, azaz egészen pontosan hetes meccs/gól átlaggal zártak a csapatok. Négy olyan csapat akadt, amely legalább öt gólt lőtt, Uniondale-ben tíz, Washingtonban kilenc gól esett. Pörögnek a csapatok, mindenki már nagyon várja a rajtot. Külön ki kell emelni azokat a hokisokat, akik a training camp adta lehetőségeket kihasználva a legtöbbet adják ki magukból, pedig nyilvánvaló, innen nagyon keveseknek sikerül egyől bekerülni az NHL-be. Lejjeb a leglényegesebb történések, már csak hármat kell aludni.

Nehéz lenne erősorrendet tenni a pénteki meccsek között, de kezdjük a Washingtonnal, és Alekszandr Ovecskinnel, amely ha nem is tönkre, de leverte a Philadelphiát, amelynek így az előszezon alapján szerzett tapasztalatok alapján lesznek gondjai. A Capitals hatot vágot, Sándor barátunk pedig két gólt lőtt, a Washington már 3-0-ra is vezetett, A Caps azt is túlélte, hogy Zach Rinaldo levadászta a legújabb washingtoni pontszerzőt, Mihail Grabovszkijt.

Kezd megindulni a New York Islanders, amely 6-4-re verte a Nashvillet-t, a legjobb Szigetlakó, John Tavares kétszer is gól ütöt, mindkettőt az első húsz percben, az új csapatkapitány először viselte a C betűst mezt a Nassau Coliseumban.

Patrick Dwyer emberhátárnyos gólja döntötte el a Carolina–Buffalo meccset, a Canes sorozatban harmadszor nyert. A Detroit ötöt vágott a Torontónak, a Red Wings három emberelőnyös gólt is szerzett. A Dallas az Edmonton AHL-s csapatának az otthonában, Oklahoa Cityben verte 4-0-ra az Oilerst. A négy gólt olyan hokisok – Austin Smith, Luke Gazdic, Vernon Fiddler, Brett Ritchie – szerezték, akik Fiddlert leszámítva egyetlen NHL-meccset sem játszottak eddig.

Vezetett a Minnesota a St. Louis ellen, aztán T.J. Oshie és Patrik Berglund a második harmadban 52 másodperc alatt vágott kettőt, ez megfordította a meccset, 4-1 lett a vége, Alex Pietrangelo két gólpasszt osztott ki. A Boston legutóbb hosszabbításban győzte le a Winnipeget, most pedig 5-0-ra. A Phoenix Oliver Ekman-Larsson 58. percben, emberelőnyben szerzett góljával verte a San Jose Sharks-t. A Los Angeles szinte valamennyi ásza, Anze Kopitar, Jeff Carter, Mike Richards is gólt lőtt, esélye sem volt így a New York Rangersnek, Kopitarnak 15 másodperc is elég volt a vezető gólhoz.