Thomassal máris erős a Panthers

2013.09.29. 21:32

timthomas2.jpgTim Thomas máris győzelemre vezette a Floridát. A Panthers 5-3-ra verte az eddig nagyszerűen előszezonozó Tampa Bayt. Steven Stamkos és Brett Connolly még a Lightningnak szerzett kétgólos előnyt, de a Panthers Brad Boyes, Scott Gomez és Jesse Winchester góljaival fordított. Martin St. Louis még egyeníltett a vendégeknek, aztán az egykori chicagói, Kris Versteeg vágott kőettt, így 5-3 lett a vége. Thomas 22 lövésből 19-et megfogott. Összesen öt meccs volt az előszezon utolsó előtti játéknapján.

A Toronto 3-1-re legyőzte a Detroitot, Josh Leivo két gólt lőtt. A fiatal szélső még sosem játszott NHL-meccset. Hosszabbítás döntötte el a Chicago–Washington találkozót, a Blackhawksból Nick Leddy kétszer is betalált, a meccset Andrew Shaw gólja döntötte el. Potyogtak a gólok az Anaheim–San Jose találkozón, 11-szer kellett a hálóból kikotorni a pakkot, a Sharks nyert 6-5-re, a vendégeknél a három gólpasszt adó Tommy Wingels, míg a Ducksban a két asszisztot jegyző Cam Fowler gyűjtötte a legtöbb pontot. A Los Angeles–Colorado meccsen a második harmadban dőlt el minden, az Avs három gólt lőtt, 3-2-re nyert, Gabriel Landeskog két gólt lőtt.

Volt két kereskedés is a hétvégén, A Carolina Zac Dalpét és Jeremy Welsh-t adta a Vancouvernek Kelly Tochkinért és a 2014-es draft negyedik körös választási jogáért cserébe. A Toronto Joe Colborne küldte Calgaryba és egy 2014-es, negyedik körös draftjogot kapott érte cserébe. Floridát meggyőzte Brad Boyes és Tom Gilbert játéka, a csatár és a védő is szerződést kapott. A Vancouver négy éves szerződést hosszabbított Jannik Hansennel. Andrew Ference lett az Edmonton Oilers 14. csapatkapitánya. Érdekesség, hogy Ference nyáron érkezett a Bostontól. A Dallahoz távozó Shawn Horcoffot váltotta.