Az Islanders kétszer legyőzte az Ottawát

2013.09.30. 11:25

ottnyi.jpgKét meccsel befejeződött az NHL előszezonja, ráadásul ezen a két meccsen csak az Ottawa és a New York Islanders vett részt, mindketten két-két különböző csapattal. Viszont mindkettőt az Islanders nyerte, 5-2-re és 4-1-re. John Tavares és a nagy ígéretnek kikiáltott Ryan Strome is gólt lőtt. A csapatok az utolsó simításokat végzik, helyi idő szerint október 1-én, Montréalban, a Centre Bellben dobják be először a 2013–2014-es idényben a korongot, rögtön egy kanadai rangadóval, a Montréal Canadiens–Toronto Maple Leafs meccsel indul a szezon.

De térjünk vissza pár szó erejéig az előszezonhoz. Az 5-2-re nyerő Islanders volt az erősebbik New York-i, amely az Ontario állambeli Barrie-ben nyert, Johan Sundström a végére még minden beleadott, kétszer is gólt lőtt Robin Lehnernek. A másik meccset a Canadian Tire Centre-ben (a korábbi Scotibank Place) bonyolították le, ezen Jevgenyij Nabokov állt a kapuban, és 15 lövésből 14-et megfogott két harmad alatt. Az Islanders ezen a meccsen már 4-0-ra is vezetett.

Az előszezonban a Boston, a Washington és a Dallas gyűjtötte a legtöbb pontot, 12-12-vel végeztek az élen, a Capitalsnak nyolc, a többieknek 7-7- meccsből jött össze. A Washington, a Dallas és a Chicago egyetlen meccset sem veszített el rendes játékidőben. A legpocsékabb mérleggel a Philadelphia, a New York Rangers és a Winnipeg zárta a felkészülést, mindhárom klubnak csak egy győzelem jött össze, a 30 csapat közül a Rangers gyűjtötte a legkevesebb (2) pontot.

Október 1-én három meccsel – a már említett Montréal–Toronto mellett Chicago Blackhawks–Washington Capitals, Edmonton Oilers–Winnipeg Jets – indul az idény, majd szerdán is ugyanennyi találkozó lesz, a Toronto belehasít, az első két nap Montréalban és Philadelphiában lép jégre. Szombaton már teljes üzemmel, 11 meccsel várják a szurkolókat.

Néhány személyi hír: Ryan Whitney megint talált magának csapatot. A legutóbb az Edmontonban szereplő 30 éves védő egy idényre, 900 ezer dollárért a Florida hokisa lett. A Washington és az Anaheim kereskedett egymással, Mathieu Perreult ment Kaliforniába, John Mitchellért és egy 2014-es, 4. körös draftjogért cserébe. A center Perreault 6+11-gyeé zárta az előző idényt, míg a szélső Mitchell az AHL-s Norfolkban hokizott az előző idényben.