Szétlövéssel verte az Egyesült Államok az oroszokat

2014.02.15. 17:36
0 hozzászólás

usarus.jpgKét nagyszerű csapat remek meccse a büntetőkkel dőlt el, abból is láthattunk 16-ot. Mind a két oldalon rengeteg volt a parázs ütközés, és ha nincs a világtornákon elfogadott szabály, miszerint a verekedésért automatikusan egy meccses eltiltás jár, bizony egy-két pofon már elcsattant volna. Érdekes volt, hogy oroszok közül azok voltak különösen agresszívek, akik a tengerentúlon hokiznak. Az oroszok szereztek vezetést, de aztán két emberelőnyös helyzet kihasználásval fordított az Egyesült Államok, az 53. percben végül Dacjuk egyenlített. Patrick Kane a hosszabbításban eldönthette volna a meccset, de hiába vezette egyedül Bobrovszkijra, elakadt az orosz kapusban.

A szétlövés T.J. Oshie és a Dacjuk-Kovalcsuk duó párharcát hozta. Az amerikai hatszor kisérletezett, Dacjuk háromszor, Kovalcsuk pedig négyszer. A nyolcadik párban az egykori New Jersey-i hokis kihagyta, Oshie viszont belőtte. Ezzel még semmi sem dőlt el, csak annyi, hogy az Egyesült Államok vezeti az A csoportot Oroszország előtt, meglepetésre a szlovénok a harmadikak, akik 3-1-re legyőzték a szlovák válogatottat.

Egyesült Államok–Oroszország 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0)

Gólszerző: Cam Fowler (van Riemsdyk, Kessel) 36:34; Joe Pavelski (Patrick Kane, Kevin Shattenkirk) 49:27; T.J. Oshie (SO) – Pavel Dacjuk (Andrej Markov, Alekszandr Radulov) 29:15; Pavel Dacjuk (Andrej Markov) 52:44. Kapusok: Jonathan Quick 29/31 – Szergej Bobrovszkij 31/34