A San Jose legyőzte és megelőzte az Anaheimet

2014.03.21. 12:09

sjsana.jpgMegindult a hajrá a playoffhelyekért, péntek hajnalban kilenc meccset játszottak az NHL-ben és ezek közül három olyan csapat nyert, amely jelenleg a vonal alatt van. Közülük a buffalói már hiábavaló, a Sabres semmilyen körülmények között nem juthat tovább. A New Jersey hosszabbításban a Minnesotát győzte le, lehetett volna ez simább is, de az utolsó tíz percben a Devils kétgólos előnyt játszott el. Jaromir Jágr pályafutása 703. gólját szerezte, már csak négyre van az örökrangsor-6. Mike Gartnertől. A Wild elég régen járt már Newarkban, legutóbbi meccsét 2011. január 4-én játszotta.

Hosszabbítást hozott a Pittsburgh detroiti vendégjátéka is, ahogy írtunk már róla, 0,4 másodperccel a vége előtt dőlt el. A győztes gólt szerző Daniel Alfredsson mellett a pittbsurgh-i Jevgenyij Malkin is duplázott, a detroit Jimmy Howard pedig 39-szer védett jól, Sidney Crosby ezúttal pont nélkül marad.

Jól folytatta kanadai túráját a Tampa Bay, amely Toronto után Ottawában is nyerni tudott. A Senators öt meccse nem tud nyerni, hármon pontot sem szerzett, már kilenc pontra van továbbjutást érő helytől. A Dallas többet lőtt kapura Philadelphiában, de a Flyers kapusa, Steven Mason meccs legjobbja címet érdemlően védett, 33-szor jól, Wayne Simmonds - ahogy a dallasi Jamie Benn is - duplázott. A Dallas 2007 óta nem nyert meccset Philadelphiában, a Flyers négy találkozó óta veretlen.

A Columbus egyre közelebb álmaihoz, a Montrélaban elért győzelmével a New York Rangerst érte utol és már a harmadik a Metropolitanban. A Canadiens három győzelem után kapott ki, pedig Carey Price 37-szer védett jól és meccs legjobbja lett. A két konferencia utolsó helyezettjének meccsén a keleti legyőzte a nyugatit, azaz a Buffalo az Edmontont, a Sabres már semmilyen körülmények között nem juthat tovább. A meccsen a vendégektől Cory Conacher ütött két gólt. A Phoenix a Florida legyőzésével szilárdította meg nyolcadik helyét nyugaton.

Nem került közelebb playoffhoz a Washington, amely Los Angelesben szenvedett szétlövéses vereséget. A Detroit is megelőzte, jelenleg csak a 10. a keleti rangsorban, igaz csak egy ponttal lemaradva a New York Rangers mögött. A Kings edzőjének, Darryl Sutternek is emlékezetes marad ez a meccs, pályafutása 500. alapszakasz győzelme volt, Anze Kopitar talált be a rendes játékidőben, majd Jeff Carter és Marian Gaborik a szétlövésben. Jonathan Quick franchise-rekordot állított be, 171. győzelme volt ez, ugyanannyi, mint az eddigi csúcstartónak, Rogie Vachonnak. Igazi rangadót vívott egymással a San Jose és az Anaheim, a Ducks 0-1-ről még fordítani tudott, Teemu Selanne is gólt ütött, de aztán a harmadik harmadban Joe Thornton és Brent Burns találataival a Sharks nyert és ezzel a Pacific-divízióban a San Jose 99 ponttal első, az Anaheim 97-tel a második.

Detroit Red Wings-Pittsburgh Penguins 5-4, hosszabbítás után

New Jersey Devils-Minnesota Wild 4-3, hosszabbítás után

Philadelphia Flyers-Dallas Stars 4-2

Montreal Canadiens-Columbus Blue Jackets 2-3

Ottawa Senators-Tampa Bay Lightning 4-5

Edmonton Oilers-Buffalo Sabres 1-3

Phoenix Coyotes-Florida Panthers 2-1

Los Angeles Kings-Washington Capitals 2-1, szétlövés után

San Jose Sharks-Anaheim Ducks 3-2