A Boston az első playoffos

2014.03.22. 13:55

boston_3.jpgÁprilis 13-án fejeződik be az alapszakasz, de már megvan az első továbbjutó. Ez pedig a Boston Bruins, amely idegenben győzte le 2-0-ra a Coloradót. Patrice Bergeron és Carl Söderberg ütötték a továbbjutást érő gólokat, a Bruins cserekapusa, Chad Johnson 31 védéssel hozta a shutoutot. Nem mellesleg ez volt a Boston sorozatban 11. győzelme és a 101. pontja. A franchise leghosszabb veretlenségi szériája az 1970–1971-es 13-as győzelmi sorozat, amely nincs olyan vállalhatatlanul messze, ehhez szombaton Glendale-ben a Phoenix ellen, majd hétfőn a Montréal ellen otthon nyerni kellene.

A New York Rangers a továbbjutás szempontjából fontos meccset nyert a Columbus otthonában. A Blue Jackets ezzel 78 pontos, de még továbbjutó maradt, míg a Rangersnek 80 pontja van és a harmadik a Metropolitanban. A meccs összes gólja az utolsó játékrészben esett. Előbb Nick Foligno találatával a Columbus szerzett vezetést, de 44 másodperccel később Derek Stepan egyenlített, majd Derrick Brassard ütötte a győztes, Carl Hagelin a harmadik gólt. A meccs legjobbja Henrik Lunqvist lett, aki 25-ször védett jól, a harmadik harmadban 11-ből 10 lövést fogott meg.

A Chicago úgy verte a Carolinát, hogy 2-0-ról egyenlített a Hurricanes, majd Jonathan Toews szerezte a győztes gólt. Patrick Sharp is betalált, aki 2002 óta tartó pályafutása során negyedszer jutott el 30 gólig egy szezonban, 229 találatnál tart. A Carolina utolsó előtti a Metropolitanban, továbbra is kilenc pontra van a továbbjutástól. 11 gólos meccsen nyert a Nashville a Calgary otthonában. A Preadtorsból Matt Cullen 4 (1+3), Patrik Hornqvist 3 (1+2) ponttal vette ki a részét, a védő Shea Weber pedig két gólt ütött. A Nashville a Coloradóhoz hasonlóan van lemaradva, a Calgary viszont már reménytelen helyzetben, a Flames 2009 óta nem jutott a rájátszásba.

Colorado Avalanche-Boston Bruins 0-2

Columbus Blue Jackets-New York Rangers 1-3

Chicago Blackhawks-Carolina Hurricans 3-2

Calgary Flames-Nashville Predators 5-6