A Montréal kiverte a Bostont

2014.05.15. 09:49

montreal_3.jpgBekövetkezett az, amire azért kevesen gondoltak, Boston–Pittsburgh helyett NY Rangers–Montréal főcsoportdöntő lesz keleten. Ahogy szerdán, csütörtök hajnalban is a hetedik meccs döntött és megint a vendégcsapat örülhetett. A meccs kisértetiesen hasonlított a New York meccséhez, inkább a Boston lődözte szét Price kapuját, aki becsülettel állta, 29-szer védett jól. Egy-egy emberelőnyös gól esett, de az szembetűnő, hogy a Canadiens ötből tudott csak egyet kihasználni, míg a Bostonnak mindössze három lehetősége volt. Szép volt a második montréali gól, a Boston harmadában brusztolta ki a korongot a kanadai csapat, David Desharnais tette le a teljesen üres Max Pacioretty elé, aki kegyetlenül bevágta a felső vas alá.

A Montréal két meccset hozott egymás után, ami főleg dícséretes, hogy Price 125 perc és 58 másodperc után kapott csak gólt. A két klub most fejezte be 34. egymás elleni párharcát és a Canadiens 2010 után jutott be megint a főcsoportdöntőbe, ahol a Rangers lesz majd az ellenfele, az első meccset szombaton, a Bell Centre-ben játsszák majd.

Nyugaton is a hetedik meccsen derül ki, ki lesz a Chicago ellenfele a döntőben. A hatodik meccsen a Los Angeles nagy csatában verte 2-1-re az Anaheimet. Jake Muzzin szerezte a Kings vezető gólját, a meccs legjobbjának választott Anze Kopitar passzából, majd Trevor Lewis bombájával már kettővel ment a hazai csapat. Hiába egyenlített két percen belül az Anaheim, a hátralévő 25 percben nem tudott egyenlíteni. Lewis az alapszakasz 73 meccsén hat gólt ütött, a playoffban 13 találkozón már négynél tart. A hetedik meccset magyar idő szerint szombat hajnalban rendezik majd.

Főcsoport-elődöntők:

Kelet, 7. mérkőzés:

Boston Bruins-Montreal Canadiens 1-3

A párharcot a Montreal nyerte 4-3-ra.

Nyugat, 6. mérkőzés:

Los Angeles Kings-Anaheim Ducks 2-1

Az állás: 3-3.