Meghalt a király, éljen a király

2014.06.20. 14:15

A Stanley Kupa már elkelt, mindenki az év végi, szokásos díjkiosztóra és a draftra készül, miközben a színfalak mögött elkezdődött az építkezés, formálódnak a következő idény csapatai. Például az már biztos, hogy a következő szezontól Bill Peters fogja irányítani a Carolina Hurricanest, mellette Ron Francist nevezték még ki, ő az általános igazgató lesz. Petersről annyit kell tudni, hogy az első NHL csapatát kapta meg, igaz a Detroit Red Wings segédedzője volt korábban. Előtte a Spokane Chiefs és Rockford IceHogs WHL-s, illetve AHL-s csapatainál dolgozott. A 2006-os bajnok Carolina 2009 óta nem jutott a playoffba. A Colorado pedig Jamie McGinnel hosszabbított kétéves szerződést, a twitteren elsőként a legutóbbi 1/1-es, Nathan MacKinnon gratulált csapattársának. Az alapszakaszban 38 pontig jutó csatár július 1-én vált volna szabadügynökké.

A Detreoit Jonas Gustavsson kapusal hosszabbít, a Detroit Free Press úgy tudja, egyéves kontraktust fog aláírni a svéd. Meglepő hír jött Anaheimből, a Ducks nem kínál új szerződést Jonas Hillernek, Saku Koivunak és Daniel Winniknek, ezt Bob Murray GM jelentette be. Mindhárman július 1-én lesznek szabadügynökök. A Boston eddigi segédedzője, Geoff Ward lesz német Mannheim Eagles főedzője.

A draftra is készül mindenki, erről majd előtte hosszabban értekezünk, az év legfontosabb játékosbörzéjét június 27-28. között, Philadelphiában rendezik idén. Az év legjobbjainak ünnepsége pedig június 24-én lesz, Las Vegasban. Itt vannak az egyes listák döntősei:

Hart Trophy: Crosby, Getzlaf, Giroux

Vezina Trophy: Bishop, Rask, Varlamov

Adams Award: Babcock, Cooper, Roy

GM Awards: Bergevin, Lombardi, Murray

Norris Trophy. Chara, Keith, Weber

Calder Trophy: Johnson, MacKinnon, Palat

Selke Trophy: Bergeron, Kopitar, Toews

Lady Byng Trophy: Marleau, O’Reilly, St. Louis

Masterton Trophy: Jagr, Malhotra, Moore.

A King Clancyt már oda is ítélték. A példamutató magatartásáért, a fontos humanitárius cselekedetéért az Edmonton hokisa, egyben új csapatkapitánya, Andrew Ference vehette át. Ference többek között az edmontoni hajléktalanokat segítő missziót támogatja