Del Zotto végül Philadelphiában kötött ki

2014.08.06. 12:01

delzott.jpgSokáig kérdéses volt a Nashville szabadügynökének sorsa, végül a Flyers csapott le a 24 éves védőre. Michael Del Zotto egyéves megállapodás írt alá, a TSN úgy tudja 1,3 millió dollárt fog keresni. A hokis tavaly Rangersben és a Preadtorsban összesen 69 meccsen lépett jégre, 3 gólja és 13 pontja volt, a Rangers a 2008-as draft első körének 20. helyén foglalta le a játékjogát. Ha már Del Zotto révén a Philadelphila került szóba, foglalkozzunk egy poszt erejéig a Flyersszel.

A klub egykori legendás kapusa, a májusban vezérigazgatónak kinevezett Ron Hextall első és legfontosabb problémája, hogyan oldja meg a fizetési plafont, amelyet 3 millió dollárral lépett túl most a csapat. Chris Pronger régóta sérültlistán van és az ő 4,9 millió dolláros fizetésével sikerülhet ez alá menni, a másik lehetőség, hogy Vincent Lecavalier 4,5 milliós szerződésével kell valamit kezdeni, de mindenki reméli, nem kell hozzányúlni a kerethez, ez esetben Pronger eshet áldozatul.

Aztán a védelemmel kell valami komolyabbat kezdeni, hiszen az első számú hátvéd, Kimmo Timonen már 40 éves lesz, hiába teljesít jól, rövidesen biztosan befejezi, ráadásul most is éppen Finnországban kezelik, vérrögképződést diagnosztizáltak nála. Del Zotto érkezése mindenféleképp Timonen pótlását erősíti. Sok múlik a kapus Steve Masonon is. Háromezer perc játékidő fölött még sosem volt ilyen jó a védéshatékonysága (0,917), de a 2,5 kapott gól kicsit sok, igaz ez a második legkevesebb 2008 óta tartó karrierjében.

Két újonc bemutatkozása várható ebben az idényben, ahogy minden csapatnál, úgy a Philadelphiánál is fontos a prospectek folyamatos figyelemmel kisérése. A center Scott Laughton az elmúlt két szezon előtti táborok résztvevője volt, az OHL-s Oshawa Generalsban legutóbb 54 meccsen 40 góllal és 47 gólpasszal zárt. A védelem megerősítésében lehet segítség a svéd Robert Hagg, aki még otthon szerepel Modoban, ezüstérmet nyert a 2014-es junior vb-n, már az AHL-ben is bemutatkozott. Laughton a 2012-es draft 1/20-asa, Hagg a tavalyi 41. választottja volt. Ha tényleg gondok lesznek a védelemmel, a 21 éves Shayne Gostisbehere is a csapat közelébe kerülhet. A 180 centis védő az amerikai U20-as válogatottban a vb-n aranyat nyert 2013-ban, 2014-ben pedig NCAA bajnok lett.