Lesz NHL Expansion, de addig ne tartsa vissza a lélegzetét

2014.08.28. 12:55
0 hozzászólás

toronto22.jpgEzzel a szellemes címmel indítja gondolatmenetét Ken Campbell, a The Hockey News szakírója, aki azzal kezdi, hogy már 14 éve nem történt bővítés az NHL-ben, most pedig négy új franchise vár a zöld jelzésre, de Gary Betman komisszár mindenkit lehűtött, problémákat fogalmazott meg, és egyelőre csak találgatni lehet, hogy 2017-ig megvalósulnak-e az elképzelések. Las Vegas és Quebec City a nagyon szeretne már régóta, de lehet hallani egy újabb torontói klub (a stadion terve a képen) megalakulásáról is, és ha Seattle-ben végre eldöntik, hogy hajlandóak megfelelő csarnokot építeni, ott is láthatnak hokimeccseket a rajongók.

A szakíró szerint üzleti szempontból Toronto és Seattle lenne a legjobb megoldás, de egyik városban sem sikerült megállapodni egy megfelelő csarnok megépítéséről. A másik két pályázó talán abban reménykedhet, hogy a pénzügyi gondokkal küzdő Florida Panthers, vagy Arizona Coyotes előbb-utóbb bedobja a kulcsot, és akkor költöztetni lehet a franchise-t. Így aztán sokkal bizonyosabb, hogy 34 helyett 32 csapat lesz. Hogy mikor, azt egyelőre senki sem tudja biztosan megmondani, élén Betmannel.

Néhány hír a csapatok házatájáról. A Bostonnál az egykori csatár Jay Pandolfót nevezték ki fejlesztési edzőnek, és egy hosszabtávú együttműködési szerződést kötöttek az AHL-s Providence Bruinsszal. Detroit egyelőre nem kötött megállapodást Daniel Alfredssonnal, így még kérdéses, hol folytatja az UFA-státusszal rendelkező 41 éves svéd. A Philadelphia egyéves megállapodást kötött az AHL-s védővel, Brandon Manninggal. E mögött az is állhat, hogy a csapat egyik legjobb hátvédje Kimmo Timonen szervezetében a vérrögök után, most örökletes betegséget állapítottak meg. A center Lance Bouma is egyéves megállapodást írt alá a Calgaryval.