Ovecskin a washingtoni örökrangsor élén

2014.11.05. 08:46

ovecskin_8.jpgAlekszandr Ovecskin – azok után, hogy öt meccsen át pontképtelen volt – most már harmadik meccse pontszerző, 1+6-nál tart. A Calgary ellen, amúgy hosszabbításban elbukott meccsen, két gólpasszt adott, az első történelmi volt, azzal lett a Washington történetének legponterősebb játékosa. 691 meccsen 827 pontnál. (428 gól, 399 assziszt) tart, Peter Bondrát előzte meg. A liga egyetlen játékosa, aki 2005 óta szezononként legalább 30 gólra képes, ennek megfelelően a legutóbbi 10 idényben senki sem szerzett nála több gólt, és több pontot az NHL-ben.

A St. Louis a New Jerseyt nullázta le, igaz csak egyetlen góllal nyert, amelyet a legutóbbi játéknap hőse, Vlagyimir Taraszenko szerzett, Jake Allen egymás után két meccsen nem kapott gólt. A Chicago a Montréalnak vágott ötöt és egyet sem kapott, Corey Crawford ebben a szezonban először volt hibátlan, Jonathan Toews a 200. gólját szerezte. A Blackhawks 1999. október 27-e óta először tudta shutouttal verni a Canadienst.

Folytatta a győzelmi sorozatát a Pittsburgh és a Winnipeg. Thomas Greiss 33 védéssel az első győzelmét szerezte meg Pittsburgh-mezben, a Pens St. Paulban a Minnesotát verte 4-1-re, 205 perc és 28 másodperc után kapott a csapat gólt. Jevgenyij Malkin ellenállhatatlan formában hokizik, most már 11 meccse pontszerző (5+11), Sidney Crosby egy gólpasszal 19-re növelte pontjainak számát és vezeti a rangsort, a Wild ebben a szezonban először kapott ki otthon. A Winnipeg a remek Nashville-t győzte le és már hat meccse pontszerző (5-0-1). Jets 168 perc és 44 másodperc után kapott gólt, ami franchise rekord. A csapat még atlantai korában 167:56-tal tartotta mindezt.

A Calgary és a Boston is egygólos hátrányt ledolgozva, idegenben és hosszabbításban nyert. Előbbinél Sean Monahan, utóbbinál Brad Marchand ütötte be a mindent eldöntőt. A Colorado 2-0-ra vezetett a Vancouver ellen, de aztán ötöt kapott, Nick Bonino duplázott. A Los Angeles 0-1-ról fordított Dallasban, a bajnok már a negyedik emberhátrányos gólját szerezte az idényben, az első idegenbeli sikere volt.

A philadelphiai Jakub Voracek két góljával verte az Edmontont, már hat meccse gólszerző a cseh, a Flyers-védő Luke Schenn a 100. pontját szerezte, éppen tesójától Brayden Schenntől kapta gólpasszt. Hiába lőtt megint gólt Henrik Zetterberg, a Detroit Ottawában kapott ki. Az Arizona már 3-0-ra vezetett, onnan zárkózott a Toronto, de az egyenlítésre már nem volt idő, a csapatból James van Riemsdyk 100. gólpasszát adta, és a 200. pontját szerezte. A játéknap – meccsszámot tekintve – jubilálói: Trevor Daley (Dallas, 700), Niklas Hjalmarsson (Chicago, 400), Scottie Upshall (Florida, 500), Jimmy Hayes (Florida, 100). A szerdai nap három legjobbja: 1. Jake Allen (St. Louis), 2. Nick Bonino (Vancouver), 3. Jakub Voracek (Philadelphia).

Boston Bruins-Florida Panthers 2-1, hosszabbítás után

Philadelphia Flyers-Edmonton Oilers 4-1

Washington Capitals-Calgary Flames 3-4, hosszabbítás után

Columbus Blue Jackets-Carolina Hurricanes 2-4

New Jersey Devils-St. Louis Blues 0-1

Montréal Canadiens-Chicago Blackhawks 0-5

Ottawa Senators-Detroit Red Wings 3-1

Minnesota Wild-Pittsburgh Penguins 1-4

Winnipeg Jets-Nashville Predators 3-1

Dallas Stars-Los Angeles Kings 1-3

Colorado Avalanche-Vancouver Canucks 2-5

Arizona Coyotes-Toronto Maple Leafs 3-2