Jó volt tegnap New York-inak lenni

2014.11.12. 11:04

nash_1.jpgA Rangers és a az Islanders összesen 11 gólt ütött és egyet sem kapott. Igazi városi bravúr a Rangersé, amely a Pittsburgh hétmeccses veretlenségi sorozatát szakította meg. Henrik Lundqvist és Rick Nash voltak a meccs hősei, a kapus 33 védéssel hozta idei 3., összesen 53. shutoutját. Nash pedig megint gólt szerzett, ebben a szezonban már 12-nél tart, amellyel vezeti a listát. A Penguins ideges hangulatára jellemző, Sidney Crosbyt már az 57. másodpercben kiállították. Sorozatban a harmadik meccsét nyerte meg a Islanders, amely 6-0-tal vágott vissza a Coloradónak a két héttel ezelőtti 0-5-ért. A Metropolitanban, a az első Pittsburgh mögött egy ponttal második New York-i csapat október 25-e óta először nyert hazai jégen, Jaroslav Halak 118 perce és 11 másodperce nem kapott gólt, a csapat az utolsó négy meccsén is csak hármat.

Most azok ütötték a gólokat, akik eddig ebben nem jártak élen, Anders Lee, Travis Hamonic, és Nyikolaj Kuljomin a másodikat, Casey Cizikas, Ryan Strome az elsőt, a védő Nick Leddy - a győztes gólos - már négynél jár. Az Islanders 46-szor lőtt a meccsen kapura. A Montreal volt a játéknap harmadik nullázója, ezt a Winnipeg bánta, természetesen itt is a kapus, Carey Price volt a meccs legjobbja, utolsó 60 lövésből 59-et megfogott.

A Montrealhoz kapcsolódó hír, hogy a meccs előtt nem sokkal egyezett meg a Canadiens és a Dallas játékoscseréről. A montreali csatár, Travis Moen távozott, a 40 éves védő, Szergej Goncsarért cserébe. A Stars még Moen nélkül nyert 4-3-ra Arizonában, Tyler Seguin óriási formában. A 2010-es 1/2-es most duplázott, utolsó két meccsén öt gólt ütött, 15 találkozón 12-nél jár.

Két találkozó is túlóráztak a csapatok. Patrick Kane büntetőjével nyert a Chicago a Tampa ellen, Jonathan Toews az 500. meccsét játszott. A Vancouver pedig Daniel Sedin hosszabbításban szerzett góljával győzte le az Ottawát. Az ottawai Curtis Lazar az elmúlt öt meccsén a negyedik gólpasszát adta, még nincs gólja a 19 éves kanadainak.

Folytatódott a Columbus mélyrepülése, Washingtonban sorozatban kilencedszer nem tudott nyerni, ez a franchise történetének második leghosszabb sorozata, az első ugyanennyi vereségig tartott (0-7-2, most 0-8-1-es mutatóval) még 2009 decemberében. Alex Ovecskin két gólt szerzett. Jaromir Jagr két gólpasszt adott, ezzel 1059 van neki, már csak négyre van az örökrangsor-7. Steve Yzermantől, ami pontokat illeti 1767-tel ugyancsak négy egységgel követi az 5. Marcel Dionne, ha nincs sérülés, akkor nem kérdés, hogy itt újabb csúcsdöntések lesznek. A Florida meglepő magabiztossággal verte a San Josét, a St. Louis teljesen megérdemelten a Buffalót. A Blues-ban Jori Lehtera klasszikus mesterhármast vágott, és a franchise történetében - mármint a klasszikus, azaz egymás után szerzett tripla - 1998 óta nem volt. Jaden Schwartz három, Vlagyimir Taraszenko két gólpasszt adott, Lehtera és Taraszenko együtt 15 gólt és 33 pontot hozott össze, nem csoda, hiszen a KHL-ben, a Szibirben is csapattársak voltak.

New Jersey Devils-Minnesota Wild 3-1

New York Islanders-Colorado Avalanche 6-0

New York Rangers-Pittsburgh Penguins 5-0

Washington Capitals-Columbus Blue Jackets 4-2

Montreal Canadiens-Winnipeg Jets 3-0

Florida Panthers-San Jose Sharks 4-1

St. Louis Blues-Buffalo Sabres 6-1

Nashville Predators-Edmonton Oilers 3-2

Chicago Blackhawks-Tampa Bay Lightning 3-2 - szétlövéssel

Arizona Coyotes-Dallas Stars 3-4

Vancouver Canucks-Ottawa Senators 4-3 - hosszabbítás után