Montréal hatos győzelmi szériában

2014.11.17. 09:59

montreal_5.jpgRáadásul a Canadiens úgy tart ennél a sorozatnál, hogy hétfő hajnalban a Detroitot intézte el, 4-1-re idegenben. A liga legjobbjának 14-4-1-es eredménnyel már 29 pontja van. A Montréal nemcsak az eredmény miatt lehet büszke produkciójára, hanem azért is, mert hatos sorozata 2010 márciusa óta nem volt. Max Pacioretty már öt meccse pontszerző, 8 góljával és 16 pontjával csapata legjobbja.

A nap embere egyértelműen Troy Grosenick, a San Jose 25 éves kapusa, aki élete első NHL-meccsét rögtön kapott gól nélkül hozta le. A 25 éves amerikait sosem draftolták, az AHL-ből került fel. A franchise történetének első kapusa nulla kapott góllal debütál, ráadásul olyan sem volt még aki 45 védést mutat be első meccsén, a Carolina ellen 19-45 volt a kapura lövések aránya. Negyvennél többet védő, elsőmeccses Sharks-kapus Mike Fountain volt 1996-ban. Grosenick sikerét édesapja is megkönnyezte, aki a helyszínen foglalt helyet.

A játéknapon az arizonai Brandon Gormley, és a dallasi Curtis McKenzie élete első gólját ütötte. A Chicago Patrick Kane és Kris Versteeg 3-3 pontjával ütötte ki a Dallast, Kane pályafutása 36. hárompontos meccsét hozta. A találkozó előtt a chicagói Brad Richardsot köszöntötték, aki pályafutása 1000. meccsét meccsét játszotta, a hokis felesége és néhány hónapos kisgyermekük is elkísérte a jégre.

Elsősorban Nick Bjugstad karriercsúcsot döntő játékának köszönhetően nyert Anaheimben a Florida. A 22 éves amerikai először szerzett 4 pontot (2+2) egy meccsen. A szintén floridai Aaron Ekblad négymeccse pontszerző, de ennél még az is nagyszerűbb produkció, hogy a klub történetében a harmadik védő, aki első 15 NHL-meccsén legalább 10 pontot szerzett, Cory Murphy és Robert Svehla után. A minnesotai Marco Scandella életében először lőtt hosszabbításos gólt, és ez hozta a győzelmet a Winnipeg ellen. Az Edmontonban visszatért sérülése után Taylor Hall, gólt is ütött, az Oilers ezzel együtt is kikapott az Arizonától. A jubilálók: Erik Cole (DAL), 500. pont, Chris Thorburn (WPG) 500. meccs.

Az egy nappal ezelőtti játéknap legjobb sztorija pedig ez volt: A Pittsburgh-New York Rangers meccsen a büntetőlövések végén Dan Boyle, a vendégek védője úgy tűnt, megszerezte a győzelmet csapatának, a játékvezetők azonban a videóbíró segítségével megállapították, hogy a játékos első a kapuvasra húzta a korongot és csak az ismétlést ütötte be, utóbbira pedig nincs lehetőség. A két együttes így szinte az öltözőből visszatért a jégre, a hazaiaknál Brandon Sutter értékesítette büntetőjét, míg a túloldalon Rick Nash hibázott így a Penguins nyert.

Vasárnap

Boston Bruins-Carolina Hurricanes 2-1     

Dallas Stars-Minnesota Wild 1-2     

Los Angeles Kings-Anaheim Ducks 3-2 - hosszabbítás után

Buffalo Sabres-Toronto Maple Leafs 6-2     

Montréal Canadies-Philadelphia Flyers 6-3     

Tampa Bay Lightnin-New York Islandersg 5-2    

New Jersey Devils-Colorado Avalanche 2-3    

Pittsburgh Penguins-New York Rangers 3-2 - szétlövés után

Columbus Blue Jackets-San Jose Sharks 2-1     

Nashville Predators-Winnipeg Jets 2-1     

St. Louis Blues-Washington Capitals 4-1

Calgary Flames-Ottawa Senators 4-2

Hétfő

Carolina Hurricanes-San Jose Sharks 0-2

Minnesota Wild-Winnipeg Jets 4-3, hosszabbítás után

Detroit Red Wings-Montréal Canadiens 1-4

Chicago Blackhawks-Dallas Stars 6-2

Anaheim Ducks-Florida Panthers 2-6

Edmonton Oilers-Arizona Coyotes 1-2