Nyolc gól meccsenként

2014.12.06. 09:43

chimon.jpgHárom találkozót játszottak szombat hajnalban, ezeken összesen 24 gól esett. A nap rangadóján a Chicago a Montréal verte úgy, hogy Brandon Saad 27 másodperccel a vége előtt döntötte el a két pont sorsát. A két Original Sixes meccsét 22 087 néző látta a United Centerben. A Canadiensben a negyven éves védő, Szergej Goncsar is betalált. A kanadai csapat egymás után kétszer veszített, kisebb hullámvölgyben van, utolsó hat meccsének mérlege: 1-4-1. A sok gól mellett sok kapura lövést is fel lehetett jegyezni, Antti Raanta 38-szor, a vendégeknél Carey Price 32 szer védett, összesen 77 kapura lövés volt.

Idegenben verte az Anaheim a Minnesotát, elsősorban a három pontos, és két gólos Ryan Kesler játékának köszönhetően. Kesler már másfél perc után betalált. A Ducks az egyik legjobbja nélkül játszotta végig a meccset, Corey Perry már a 10. percben megsérült, amikor Keith Ballarddal ütközött a palánknál. A sérülése nem súlyos, a Ducks-edző, Bruce Boudreau szerint elutazik a csapattal vasárnap Winnipegbe. A meccset Matt Beleskey az utolsó harmad kilencedik percében döntötte el. A második harmadban Mikko Koivu és Zach Parise révén a Wild 11 másodperc alatt ütött két emberelőnyös gólt, és ilyen gyorsan 2011. október 8-a óta senki nem volt eredményes a ligában, akkor az Ottawának nyolc másodperc kellett ugyanehhez.

Bryan Little élete meccse volt a Colorado elleni, a Winnipeg csatár mesterhármast ért el, gólpasszt is adott, négypontos meccse először volt pályafutása során, Blake Wheeler három gólpasszal, Andrew Ladd 1+2-vel vette ki részét a Jets sikeréből, míg a Coloradóban Jarome Iginla szerzett két gólt. Little a harmadik harmadban 32 másodperc alatt szerzett két gól, mióta a franchise Winnipegbe költözött, ő volt az első Jets-hokis, aki triplázott. Utoljára még ez Eric Boultonnak sikerült 2010, december 18-án, azaz 287 meccsel ezelőtt. Ladd, Little, Wheeler sor összes 1íz pontot hozott össze, a kapuban az újonc Michael Hutchinson 20-szor védett jól. Iginla 566 gólnál jár, Mats Sundint és Joe Nieuwendykot előzte meg, a 21. helyre lépett fel. A meccs első harmadában 16-4 volt a kapura lövések aránya a Winnipeg javára.

Minnesota Wild–Anaheim Ducks 4-5

Winnipeg Jets–Colorado Avalanche 6-2

Chicago Blackhawks–Montréal Canadiens 4-3