Hetedszer nyert sorozatban a Chicago

2014.12.10. 09:22

beliveau_1.jpgVisszazárkózott az Atlanticot 39 ponttal vezető Detroit és Tampa mögé a Montréal, miután 3-1-re győzte le a Vancouvert. A találkozó előtt a nemrég elhunyt Jean Beliveau-re emlékeztek, egy négyes mezzel díszített, üres szék mellett, özvegyét köszöntötték a lelátón, a meccs korongját is megkapta emlékbe. Tomás Plekanec győztes góljával nyert 3-1-re, Plekanec gólját az újonc Sven Andrighetto készítette elő. A 2013-as draftos a második meccsét játszotta, első asszisztját jegyezte. A Tampa azért nem lépett az élre, mert otthon 5-3-ra kikapott a Washingtontól, hiába ütötte be Steven Stamkos pályafutása 250. gólját. Ovecskin már a 40. másodpercben vendégvezetést szerzett, majd a végén újra betalált, Braden Holtby 33-szor védett. A Tampában Victor Hedman adott gólpasszt, a Bolts utolsó négy meccséből harmadszor bukott.

Na gy lehetőséget szórakozott el a New York Islanders. Az első harmadban három gólt szerzett, a második kettőt 32 másodperc alatt. Sőt, még 40 perc után is maradt az előnye a Minnesota otthonában, aztán jött egy szörnyű húsz perc. Jobban mondva csak 12,5 perc, amikor négy gólt rámolt be a Wild, Mikko Koivu és Thomas Vanek vezérletével megfordította a meccset, a győztes gólt az a Nino Niederreiter szerezte, akit az Islanders 2010-ben, az ötödik helyen draftolt. A második harmadban egyetlen kapura lövése volt az Islandersnek, de abból is gólt lett, aztán az utolsóban 15-ször próbálkozott a Wild. Az Islanders sorozatban a második meccsét bukta el úgy, hogy 3-0-ra vezetett, a Wild pedig története során először nyert ilyen hátrányból. A Capitals így nyolc pontra jött fel a New York-i csapatra, a Pittsburgh 39-cel, egy pont előnnyel továbbra is vezet.

A Centralban a Chicago sorozatban hetedszer nyert, és ugyancsak 39 ponttal vezet. New Jerseyben jött össze az újabb bravúr, Patrick Kane és Jonathan Toews büntetőivel. A Devils kapuját a vereség ellenére is remekül védte Keith Kinkaid, élete negyedik NHL-meccsén 37 lövést fogott meg. A csoportmásodik Nashville a Coloradót nullázta le, idegenben. Filip Forsberg már a 12. hólját szerezte, gólpasszt is adott. Pekka Rinne 26 védéssel  hozta 35. shutoutját, 18 győzelmével a liga legjobb kapusa ebben a mutatóban. Az Avalanche kapujában is egy újonc, Calvin Pickard védett, ez volt a nyolcadik meccse, és 33 védéssel zárt.

A liga jelenleg legjobbja a 41 pontos Anaheim ezen a napon nem játszott. A Vancouver Montréalban kapott ki, a harmadik Calgary pedig Torontóban. A Maple Leafs 4-1-es győzelme a utolsó 40 másodpercben, két üres kapus góllal alakult ki, a kapus Jonathan Bernier lett a meccs embere, James van Riemsdyk 1+1-gyel zárt. A bajnok Los Angeles csak csoportötödik, most Buffalóban szenvedett 1-0-s vereséget, Tyler Ennis szerezte az egyetlen gólt.

Harmadik szezonja hetedik meccsét játszotta Kevin Connauton, és a hosszabbításban szerzett góljával verte a Columbus az idén nagyon halovány Philadelphiát. Connauton 51 meccsnél jár, de ez volt még csak a második gólja a 24 éves védőnek. A Flyersben R. J. Umberger a 700. meccsén volt jégen. A Winnipeg meglepő simán győzte le Dallasban a Stars, a 21 éves Adam Lowry lett a meccs hőse, aki duplázott. Élete első idényében 4+2-nél jár. Hasonló arányban verte a San Jose az Edmontont, ezen a meccsen a Sharksból Joe Pavelski ütött két gólt, a kapus Alex Stalock lett a meccs embere 25 védéssel, a 21 éves Varclay Goodrow első NHL-gólját szerezte.

New Jersey Devils-Chicago Blackhawks 2-3 - szétlövéssel

Columbus Blue Jackets-Philadelphia Flyers 3-2 - hosszabbítás után

Buffalo Sabres-Los Angeles Kings 1-0

Toronto Maple Leafs-Calgary Flames 4-1

Montreal Canadiens-Vancouver Canucks 3-1

Tampa Bay Lightning-Washington Capitals 3-5

Minnesota Wild-New York Islanders 5-4

Dallas Stars-Winnipeg Jets 2-5

Colorado Avalanche-Nashville Predators 0-3

San Jose Sharks-Edmonton Oilers 5-2