Az Islanders franchise-rekordokat döntögetett

2014.12.16. 10:14

460520572_slide.jpgKedd hajnali három meccsből kettő is szétlövésben ért véget. Az egyiket a New York Islanders nyerte meg a New Jersey ellen, és szinte hihetetlen, hatból hatszor hozta a csapat a két pontot, amikor büntetőkre került sor. Ez franchise-rekord, és az is, hogy az első 15 hazai meccséből 12-öt megnyert, az első 31 lejátszott meccséből 21 győzelme sem volt még soha. Most a vége sikerült jobban a New York-i klubnak, 0-2-ről jöttek vissza, Josh Bailey a szépítő gólt szerezte, aztán az ötödik körben a büntetőpárbajt is lezárta. Jaromir Jagr mindkét Devils-gól előkészítésében részt vett, 1065 asszisztja van, amellyel most már egyedül áll az örökrangsor 7. helyén, Steve Yzerman is kipipálva, következik Adam Oates 1079-cel.

Újoncaival nyert rangadót nyert a Pittsburgh, amely 4-2-re győzte le az Atlantic-csoport másodikját, a Tampát, és továbbra két pont előnnyel vezeti a Metropolitant az Islanders előtt. Marc-Andre Fleury 28-szor védett, és a harmadik harmadban az újonc védő, Brian Dumoulin élete első gólját szerezte, ahogy a második meccsét játszó Bryan Rust is.. A Penguinsnek is megdőlt egy klubrekordja, 30 meccs után még sosem volt 44 pontja, a rekord az 1993-as, és az 1996-os 43 volt. A másik pedig, hogy sorozatba tizedszer győzte le a Tampát és az NHL-ben két klub közötti hasonló különbséget nem lehet találni. Steven Downie lett a meccs embere, két pontot szerzett, és a győztes gólt.

Már hatodik egymás utáni győzelménél tart a Buffalo, amely szintén szétlövésben nyert az Ottawával szemben, Brian Flynn és Marcus Foligno is 1+1-gyel zárt, ilyen sorozata pedig 2007 óta nem volt a Sabresnek. A második harmadban 3 perc és 21 másodperc alatt szerzett három gólt a Buffalo, utolsó kettő között 32 másodperc telt el.

Edzőt váltott hétfőn az Edmonton is. Craig MacTavish általános igazgató közölte, megköszönték Dallas Eakins munkáját, aki két szezon és 113 meccs után búcsúzik a csapattól, helyette – egyenlőre ideiglenesen – Todd Nelsont nevezték ki.

New York Islanders-New Jersey Devils 3-2 - szétlövés után

Pittsburgh Penguins-Tampa Bay Lightning 4-2     

Buffalo Sabres-Ottawa Senators 5-4 - szétlövés után