Ez most a kapusok napja volt

2014.12.18. 10:51

460612054_slide_1.jpgLoui Eriksson és a Boston is elmarad eddig a várakozásoktól. Most a csapat is, és Eriksson is kitett magáért. A 29 éves szélső gólja a hosszabbításban döntötte el a Minnesota elleni idegenbeli meccset. Ezzel együtt is Eriksson a hatodik hosszabbításos gólját szerezte pályafutása során és nála többet az aktívak közül csak Alekszandr Ovecskin és Steven Stamkos tudott. A kapuban az újonc Niklas Svedberg 35 védéssel vette ki részét a sikerből. A második harmadban 20 lövést kellett fogni, és bostoni újonc Hannu Toivonen 2005-ös prdukciója óta nem volt hasonlóra képes. Svedberg idei kilencedik meccsén az ötödik győzelmét szerezte merg. A tavaly 30 gólig jutó Patrice Bergeron ebben az idényben csak hatnál jár, november 18-a után sikerült megint betalálnia.

Két kapus is kapott gól nélkül hozta le a játéknapot, az ottawai Craig Anderson 34, a dallasi Kari Lehtonen 27 védéssel hozta a shutoutot. Andersonnak 16-szor kellett védenie az első harmadban a New Jersey ellen, még egy góllövéssel is megpróbálkozott az utolsó percben, de az kimaradt. A meccsen duplázó Kyle Turrisé viszont nem, az utolsó másodpercben lőtte a másodikat. A Dallas sorozatban hatodszor győzte le a Vancouvert, ezeken a meccseken 25-7 volt a Stars javára a gólkülönbség. A Canucks sorozatban harmadszor kapott ki.

Nem tévesztette meg a Calgary vezetőit a csapat átmeneti gyenge szereplése. A Flames sorozatban hat vereségnél jár, ennek ellenére szerződést hosszabbítottak a főedző Bob Hartley-val, akit 2012. március 31-én neveztek ki, azóta 71-79-13 a mérlege a csapatával. A Flames jelenleg a 9. helyen áll nyugaton,

New Jersey Devils-Ottawa Senators 0-2

Minnesota Wild-Boston Bruins 2-3, hosszabbítás után

Vancouver Canucks-Dallas Stars 0-2