Kesler felsősarkos bombával döntötte el

2014.12.23. 10:16

460795660_slide.jpgNem mindennapi góllal győzte le az Anaheim a San Joset. A hosszabbítás 58. másodpercében Ryan Kesler zseniális mozdulattal küldte Antti Niemi kapujának jobb felső sarkába a korongot. A Sharks éppen kivédekezett egy emberhátrányt, 53 másodpercig a hosszabbításban is 4 a 3 ellen védekeztek. Az Anaheimben Rickard Rakell a harmadik szezonjának 46. meccsén szerezte élete első gólját. A 21 éves svédet a 2011-es draft első körében szerezte meg az Anaheim. A San Joseban is volt egy első gólos, a szintén svéd, 24 éves Melker Karlsson a hatodik meccsén talált be először, Karlssont sosem draftolták, tavaly még a Skelleftea játékosa volt. Csapattársa, Joe Pavelski a 207. gólját lőtte, ezzel Owen Nolannal holtversenyben második a klub örökranglistáján.

Büntetőkkel kapott ki a Pittsburgh a Floridától. A találkozót Alexandser Barkov egy igen szemtelen, egykezes büntetővel döntőtte el, a Panthersben Jimmy Hayes is két gólt szerzett. A meccset amúgy a 14. büntető döntötte el, előtte mindenki - Malkin, Corsby Letanf, vagy Bjugstad, Jussi Jokinen- hibázott. A Pensben 10 játékos hiányzott a mumpszos megbetegedése miatt. Ugyanakkor tovább zárkózott a vezető Pittbsurgh-re és Islandersre a Washington, az Ottawa ellen Nicklas Bäckström szerezte a győztes gólt, Braden Holtby 38-szor védett.

Tönkreverte a Vancouver az Arizonát, Mike Smith és Devan Dubnyk összesen hét gólt kapott. Alexander Burrows duplázott, Henrik Sedin és Chris Higgins szerzett 2-2 pontot. A Canucks kapujában Ryan Miller 38-szor védett jól. A Nashville idegenben tömte ki a Columbust, ezen a meccsen Craig Smith szerzett két gólt, Pekka Rinna pedig 30-szor védett a Predsben. A Blue Jackets egyetlen gólját a svéd Alexander Wennberg szerezte, a 2013-as draft első köröse először talált be pályafutása során.

Véget ért a Calgary pocsék sorozata, nyolc vereség után éppen a bajnok Los Angeles otthonában sikerült nyerni Mark Giordano hosszabbításban szerzett góljával. A Flames teljesítményét dícséri, hogy 0-3-ról sikerült fordítania. A hős azonban a 21 éves újonc, Johnny Gaudreau volt, aki pályafutása 36. meccsén első mesterhármasát ütötte. A Calgary december 4-e óta először nyert meccset. Az elmúlt hét három legjobbja: Anze Kopitar, Jakub Voracek, és Marc-Andre Fleury.

Los Angeles Kings-Calgary Flames 3-4 - hosszabbítás után

Columbus Blue Jackets-Nashville Predators 1-5

Washington Capitals-Ottawa Senators 2-1

Florida Panthers-Pittsburgh Penguins 4-3 - szétlövéssel

Vancouver Canucks-Arizona Coyotes 7-1

Anaheim Ducks-San Jose Sharks 3-2 - hosszabbítás után