Ezt a Rangerst nehéz lesz megállítani

2014.12.29. 13:59

460861516_slide.jpgGustav Nyquist szenzációs korongtartása utáni gólt megírta az anyalap, itt a videót is meglehet nézni. A fantasztikus teljesítmény mellett – amellyel a Detroit idegenben győzte le az Ottawát – más is történt a karácsony után folytatódó bajnokság elmúlt két napján. Az új edzője sem tudta segíteni a New Jerseyt, illetve edzőpárost, hiszen a Peter DeBoer távozása után kinevezett Adam Oates és Scott Stevens vezetésével is kikapott a New Jersey a Rangers otthonában. A New York-i csapat 1974–1975-ös idény óta nem produkált olyat, mint most: sorozatban nyolcadik meccsét nyerte meg. Derek Stepan (a képen) pedig úgy vágott mesterhármast, hogy emberelőnyös, emberhátrányos, és 5 az 5 elleni játékban is betalált. A Rangersben amúgy Rick Nash és Stepan egymás utáni két meccsen talált be, 1994-ben Mike Gartner, majd Adam Graves tett hasonlót a csapat játékosaként. A Rangers kapujában Henrik Lundqvist 600. meccsén védett és karrierje 325. győzelmét szerezte meg. Ő a negyedik kapus, akinek ennyi sikere van – Jacques Plante (332), Martin Brodeur (330), és Chris Osgood (325) – az NHL történetében. A Devilsben Scott Gomez az 1000. meccsét játszotta.

A Tampa Bay úgy verte meg a Carolinát, hogy Ben Bishopnak 25-ször kellett védenie, de ebből tizet a harmadik harmadban. A New York Islanders megint a végére fáradt el, 20 perc alatt adott háromgólos előnyt a Buffalo otthonában, végül szétlövésben kikapott. A Sabres hat éve nem nyert háromgólos hátrányból az utolsó játékrész alatt. A Nashville adja edig a legjobb újoncot. Filip Forsberg 14 gólnál és 20 asszisztnál ját. A Columbus elég könnyen intézte el a Bostont, ahogy a Chicago a Coloradót. A Washington saját otthonában nullázta le a Pittsburgh-öt.

Hétfő hajnalban két meccset játszottak, az egyiken a Florida 6-4-re verte a Torontót. A Panthers 33 meccsen 40 pontot gyűjtött, ilyen története során csak ötödször esett meg a floridai csapattal, legutóbb három éve. Már az ötödik az Atlanticban, három pontra került a Maple Leafstől és hatra a harmadik Montréaltól. A Panthers négy gólt ütött a harmadik harmadban. A szezonban eddig lejátszott 529 meccsből ez volt a 21., amikor a harmadik harmadban kétgólos hátrányt dolgozott le egy csapat és nyert, és az ötödik, amikor a rendes játékidőben. Az Anaheim hosszabbításban győzte le a Vancouvert. A Ducks 10-2-1-es mérleggel zárt a decembert A kaliforniai csapatban Ryan Getzlaf 20 pontot szerzett ebben a hónapban, amellyel francise-rekordot döntött. December eddig Paul Kariya 1996-ban és Teemu Selanne 2006-ban volt a legeredményesebb.

A mumpsz nem hagyja békén az NHL-játékosokat. Most a New Jersey két játékosánál, Patrik Eliasnál, és Michael Rydernér diagnosztizálták a kórt. A New York Islandersben Jaroslav Halak ismét edzhet, szükség is lesz rá, csapata mostanában megint a végét nem bírja. Halak december 20-án sérült meg. Jordan Staal is visszatér, a Carolina centere 35 meccset hagyott ki eddig sérülés miatt.

Vasárnap

Buffalo Sabres-New York Islanders 4-3 - szétlövéssel

Ottawa Senators-Detroit Red Wings 2-3 - hosszabbítás után

Tampa Bay Lightning-Carolina Hurricanes 2-1

New York Rangers-New Jersey Devils 3-1

Columbus Blue Jackets-Boston Bruins 6-2

Minnesota Wild-Winnipeg Jets 3-4 - hosszabbítás után

Pittsburgh Penguins–Washington Capitals 0-3

St. Louis Blues-Dallas Stars 3-4

Nashville Predators-Philadelphia Flyers 4-1

Arizona Coyotes-Anaheim Ducks 2-1 - szétlövéssel

Colorado Avalanche-Chicago Blackhawks 2-5

Calgary Flames-Edmonton Oilers 4-1

Los Angeles Kings-San Jose Sharks 3-1

Hétfő

Florida Panthers–Toronto Maple Leafs 6-4

Anaheim Ducks–Vancouver Canucks 2-1 – hosszabbítás után