Hetven éve nem volt ilyen jó újonckapus

2015.01.05. 10:11

461032226_slide.jpgMegszenvedtek a nyugati elsők az NHL legutóbbi játéknapján. A liga legjobbja, az Anaheim csak szétlövéssel múlta felül a meglepetésre a Centralt vezető Nashville-t. Két harmad után még a Preds állt győzelemre, Francois Beauchemin alig több mint két perccel a vége előtt egyenlített. A Ducks kapusa, Frederik Andersen karrierje 58. kezdő meccsén a 42. győztes találkozót húzta be, pályafutása kapusnak 1944 óta nem sikerült ilyen jól, akkor a montréali Bull Duman produkált hasonlót. A Chicago is csak hosszabbításban tudta legyőzni a Dallas, a Blackhawks ezzel utolérte a Nashville-t. Patrick Sharp szerezte a győztes gólt, Brad Richards is 1+1-gyel zárt. A másik oldalon Erik Cole volt a legeredményesebb 2 góllal és egy assziszttal.

A Tampa Bay utolérte a Montréalt, miután Tyler Johnson két góljának is köszönhetően Ottawában nyert, Nyikita Kucserov két gólpasszt adott, a kapitány Steven Stamkos szerezte a győztes gólt. A csoportja élére ugorhatott volna a New York Islanders, de simán kikapott Edmontonban. Az Oilersben Matt Hendricks szerzett két gólt, Ben Scrivens 31-szer védett jól. Nem sikerül közelebb kerülnie a Bostonnak a továbbjutó helyhez, két nap alatt kétszer is a ráadásban kapott ki, most a Carolina otthonában szétlövéssel veszített. A meccsen a két kapus – 19-szer védő Anton Hudobin, illetve 35-szor védő Tuukka Rask – lett a meccs legjobbja.

Tovább zárkózott viszont a Washington, amely az utolsó 14 meccséből tizedszer nyert, most éppen az utóbbi időben remeklő Floridát verte. A Panthers már az első harmadban leveszítette kapusát, Roberto Luongót, aki az Alekszandr Ovecskinneel történt ütközésben sérült meg. Ovecskin amúgy góllal és gólpasszal zárt. Már a harmincadik másodpercben vezetett a Colorado, Jarome Iginla góljával, de a végén, 1:01 másodperccel a dudaszó előtt David Savard idei hetedik gólja mégis a Columbus győzelmét jelentette. A gól sem volt hétköznapi, Savard a kékvonalról tette rá, a korong a coloradói Boma Rendulic korcsolyáján változtatott irányt, ezzel becsapta Szemjon Varlamovot, akinek a lába között pattant az a hálóba. Iginla az 570. góját szerezte, ezzel az örökrangsor 20. helyén álló Mike Bossyt érte utol. A Blue Jacketsben Brandon Dubinsky szerzett még két gólt.

Carolina Hurricanes-Boston Bruins 2-1, szétlövés után

Washington Capitals-Florida Panthers 4-3

Ottawa Senators-Tampa Bay Lightning 2-4

Chicago Blackhawks-Dallas Stars 5-4, hosszabbítás után

Colorado Avalanche-Columbus Blue Jackets 3-4

Anaheim Ducks-Nashville Predators 4-3, szétlövés után

Edmonton Oilers-New York Islanders 5-2