Backes négy góllal demoralizált

2015.01.07. 10:39

461102896_slide.jpgTöbb nagyszerű teljesítmény is akadt az NHL keddi játéknapján. Két csapat is nullázott, a St. Louisban David Backes, a Coloradóban Szemjon Varlamov került a játéknap legjobbjai közé. A Blues az Arizonát intézte el 6-0-val, David Backes pedig négy góllal vette ki részét a sikerből. Backes a második harmad végén jutott el a mesterhármasig, repültek is a sapkák a jégre, ő lett az ötödik játékosa a klubnak ebben a szezonban , aki mesterhármast lőtt. 2009-ben már volt egy négygólos meccset a Detroit ellen. A Blues idei 40 meccsén a hatodik tripla, amelyet öt játékos hozott össze, erre pedig az NHL-ben az 1984-85-ös szezon óta nem akadr példa. A legutóbbi triplázó, T.J. Oshie három gólpasszt adott most. A Coloradóban Szemjon Varlamov 54-szer védett jól a Chicago ellen. Heroikus teljesítményével nyert az Avs idegenben, Nathan MacKinnon két pontot szerzett, Maxime Talbot ütötte a másik gólt.

Egy nagyszerű teljesítményre kell még felhívni a figyelmet. Patrik Elias is elérte az ezresek táborát. A New Jersey Devils hokisa gólt ütött és két gólpasszt adott a Buffalo ellen, így 399 gólnál és 601 gólpasznál tartva, 1187 meccsén elérte az 1000. pontját. Jaromir Jagr, Stan Mikita, Peter Stastny és Marian Hossa után az ötödik cseh születésű hokis az NHL-ben aki eddig eljutott. Az első, aki csak a Devilsben ennyi pontot szerzett, a 82. a liga történetében és az aktív játékosok között Jagr, Joe Thornton, Jarome Iginla, Hossa és Martin St. Louis mögött a hatodik az örökrangsorban.

Az Atlantic-divízióban csere történt az élen, miután a Tampa Bay Montréalban is nyerni tudott 4-2-re. Tyler Johnson két emberelőnyös gólt is szerzett, Nyikita Kucserov két gólpasszt adott. A Metropolitanban viszont nem történt az élen változás, a sorrendben az ötödik idegenbeli meccsét játszó New York Islanders Vancouverben kapott ki. A Canucksban Ryan Stanton az idei első gólját ütötte, a védő 84 meccs után volt megint eredményes. A Nasville megtartotta első helyét csoportjában, miután a svájci Roman Josi győztes góljával legyőzte a Carolinát, amely 50 percig vezetett idegenben. A Canesben Eric Staal a 300. gólját szerezte. A Predatorsban Filip Forsberg a 24. gólpasszát jegyezte, ezzel 38 pontnál jár, ezzel Alekszander Radulov 2007-es újoncrekordját múlta felül.

A további találkozókon a Philadelphia szétlövésben győzte le az Ottawát úgy, hogy Steve Mason 41-szer védett jól, majd a büntetők közül is négyet megfogott, a Flyers öt vereség után nyert. A San Jose-ban megint Marc-Edouard Vlasic volt a hős. A 27 éves kanadai egy napja a Winnipegnek lőtt az utolsó pillanatokban gólt, most a Minnesota ellenit döntötte el a hosszabbításban. A Wildban Jason Zucker 2 gólt szerzett, gólpasszt is adott. A Columbus a Dallast verte, méghozzá a Stars korábbi játékosa, Kevin Connauton győztes góljával, Nick Foligno három gólpasszt adott. Edmontonban nyert a Detroit, úgy Viktor Fasth 40 lövésből csak három gólt kapott (az utolsó üres kapura ment). A Wingsben Justin Abdelkader három, Pavel Dacjuk két pontot szerzett, a vendégek csak 34 másodperccel a vége előtt - éppen az orosz góljával - tudták eldönteni a meccset.

A bajnokság állása

New Jersey Devils-Buffalo Sabres 4-1

Philadelphia Flyers-Ottawa Senators 2-1, szétlövés után

Montreal Canadiens-Tampa Bay Lightning 2-4

Nashville Predators-Carolina Hurricanes 3-2

Minnesota Wild-San Jose Sharks 3-4, hosszabbítás után

Chicago Blackhawks-Colorado Avalanche 0-2

Dallas Stars-Columbus Blue Jackets 2-4

Arizona Coyotes-St.Louis Blues 0-6

Edmonton Oilers-Detroit Red Wings 2-4

Vancouver Canucks-New York Islanders 3-2