Óriási csata lesz még a Metropolitanban

2015.01.08. 10:51

461158916_slide.jpgA csoportot vezető Pittsburgh otthon kapott ki a Bostontól, de így is még egy pontot szerzett, viszont tovább zárkózott a Penguins és az Islanders mögé a Washington és a New York Rangers is, mindkét csapat simán nyert csütörtök hajnalban. Főleg a Rangers sikere példaértékű, a ligaelső Anaheimet intézték el. Rick Nash már a 25. szezonbeli gólját szerezte, ráadásul a győztes találat is az övé. A csapat 11-1-0-val áll az utolsó 12 meccsén, 1993 óta nem volt ilyen jó sorozata a New York-iaknak, Henrik Lundqvist megint szenzációs volt, 24 védéssel lett a meccs embere. Az Anaheimben most Ilja Brizgalov védett, nem teljesített rosszul, 26 védése volt.

Torontóban ünnepséggel kezdődött a meccs, az U20-as világbajnok kanadai válogatott két tagja dobta be a korongot, a kispadok mögött meg Peter Horachek először igazgatta a csapatot. A Capitalsban Erich Fehr és Marcus Johansson is két gólt ütött, előbbi három ponttal zárt, Alekszander Ovecskin egymás után a tizedik szezonjában jutott el a 20 gólig, most ezért az üres kaput kellett eltalálnia. Aranyos jelenet zajlott le a meccs után, egy kisgyerek egy táblán kérte az orosz hokist, hogy születésnapjára megkaphassa a washingtoni sztár ütőjét. A meccs végén megkapta.

Patrice Bergeron lett a Boston hőse. Nem csak a két gólja miatt, a hosszabbításban Bergeron találatával nyert a Bruins a Pittsburgh otthonában. Tuukka Rask 37-szer védett, a Boston három hosszabbításban, vagy szétlövésben elveszített meccs után nyert. Henrik Zetterberg 800. meccsét idegenbeli győzelemmel verte a Calgaryt, a svéd 1+1-gyel zárt. Justin Abdelkader megint két pontot szerzett, az utolsó két meccsén két gólja és 3 gólpassza van, Petr Mrazek állt a detroiti kapuban és 28 védéssel hozta idei nyolcadik meccsén az ötödik győzelmét.

Toronto Maple Leafs-Washington Capitals 2-6

Pittsburgh Penguins-Boston Bruins 2-3, hosszabbítás után

Calgary Flames-Detroit Red Wings 2-3

Anaheim Ducks-New York Rangers 1-4