Egyedül a St. Louis nyert otthon

2015.01.20. 09:51

461795964_slide.jpgA Blues ezzel pillanatnyilag négy ponttal ellépett a csopoartjában harmadik Chicagótól és kettőre van a vezető Nashville-től. Az Alexander Steen, T.J. Oshie, David Backes sor négy pontot hozott össze a Colorado elleni meccsen, a Blues legutóbbi 12 meccsen 53 pontot hozott össze ez a sor, a csapat a legutóbbi nyolc meccsén hétszer nyert, egyszer rendes játékidő után kapott ki. Ezen a meccsen ezzel együtt is Jaden Schwartz lett a meccs embere, egy góllal és egy gólpasszal. A St. Louis plusz37-es gólkülönbséggel áll, amely a legjobb a ligában. A Blues az All Star hétvége előtt már nem játszik, legközelebb január 29-én igazi rangadón, a Nashville lesz az ellenfele.

Továbbra sem megy a Torontónak, sorrendben ötödik vereségét most otthon, a Carolina ellen szenvedte el. A vendégek kapusa volt a meccs embere, Anton Hudobin 34-szer védett, Eric Staal kétszer is betalált. Az Atlantic-divízióban a Florida sem tudott feljebb lépni, szintén otthon kapott ki a Vancouvertől. Ezen a találkozón is a vendégkapus, Ryan Miller volt a meccs hőse, a magyar származású Bo Horvat szezonbeli harmadik gólját szerezte a Canucksban, amely a San Jose elé lépett.

A San Jose a harmadik helyre csúszott vissza, miután odahaza simán kikapott a New Jerseytől. Az első harmad vége volt a sokkoló, 35 másodperc alatt fordította meg 0-1-ről a meccset a Devils. Cory Schneider visszatért a vendégek kapujába és 34 remek védése volt. A Columbus James Winsniewski három pontjával intézte el a Minnesotát, a Blue Jacketsben Rayn Johansen 13 meccs után nem szerzett először pontot, december 18-a óta 8 gólja és 16 pontja van, összesen 44 meccsen 17 gólja és 43 pontja van. A minnesotai Zach Parise egymás után harmadik meccsén ütött gólt. Fontos meccset nyert meg a Calgary, a bajnok otthonában nyert hosszabbításban. Joni Ortio elképesztő bravúrokat mutatott be a Calgary kapujában, a fiatal finn kapus szenzációs sorozata tovább tart, ebben az idényben nincs még vesztes meccse, a negyediket is megnyerte. A hosszabbításban Dennis Wideman hatalmas gólja után egy kicsit videóztak, miután megadták a győztes találatot.

Toronto Maple Leafs-Carolina Hurricanes 1-4

Florida Panthers-Vancouver Canucks 1-2

St. Louis Blues-Colorado Avalanche 3-1

Minnesota Wild-Columbus Blue Jackets 1-3

Los Angeles Kings-Calgary Flames 1-2, hosszabbítás után

San Jose Sharks-New Jersey Devils 2-5