Az összes csoportelső kikapott

2015.01.30. 10:12

462495022_slide.jpgNem volt jó napjuk a divízió-elsőknek az NHL legutóbbi játéknapján, a New York Islanders odahaza, a Detroit, a Nashville, és az Anaheim idegenben kapott ki. A Boston nyolc napot pihent, így utazott Uniondale-be és le is győzte a New York Islanderst. A hazai csapat jó szokása szerint megint szétlőtte az ellenfele kapuját, de Tuukka Rask 43-szor védett. A meccs előtt a helyi legenda, Mike Bossy dobta be a korongot, a Bruins Reilly Smith és Milan Lucic 1+2-jével nyerte a meccset, az Isles 0-2-ről még felállt, de aztán három gólt kapott egymás után. Egy napig volt csoportelső a Detroit, amely elutazott Tampába és nagyon kikapott. Egy fiatalember nagy napja volt ez a meccs, a 21 éves Cedric Paquette élete első mesterhármasát szerezte, a 2012-es draft negyedik köröse tvaly két meccset játszott és egy asszisztja volt, idén 40-nél tart és 9+6-nál. Paqeutte Valtteri Filppula, és Ryan Callahan mellett szerepelt egy sorban. A Bolts átvette a vezetést az Atlanticban.

A Nashville egy rangadóhoz méltóan nagy meccsen, de kikapott St. Louisban. a Blues a szétlövés negyedik körében. Ünnepélyes volt itt is a kezdés, a héten visszavonult Martin Brodeur mindenkivel kezet fogott és az első bedobást is ő végezte el. Az első harmban még csak Mike Fisher vezető gólja jelentett igazi eseményt, aztán a másodikban beindult a henger, hat gólt szereztek a csapatok, a St. Louis ebből négyet. A Bluesban egy pontnál többet senki sem szerzett, a Predatorsban Fisher három pontig, Roman Jose két gólpasszig jutott. A büntetők utolsó körében Kevin Shattenkirk beütötte, James Neal kihagyta.

Nem elég, hogy az Anaheim hat győzelem után először kapott ki, december 19-e óta először kapott hat gólt. Ezúttal nem volt jó ötlet Ilja Brizgalovval kezdeni, aki majdnem két harmad alatt beszedte mind a hat gólt. A helyére beálló Frederik Andersen utána már hibátlanul védett. Az ötödik perc legvégén még a Ducks szerzett vezetést, de aztán 31 perc alatt hat gólt kapott. A San Joseban Patrick Marleau, James Sheppard, Tomas Hertl és Barclay Goodrow zárt két ponttal. Utóbbi neve ismert a legkevésbé, a 21 éves kanadai draft nélkül került az NHL-be, első szezonja 32 meccen 3+6-ja van.

Az Atlanticban a Montréal is megelőzte a Detroitot, miután 1-0-ra nyert a Madison Square Gardenben, Max Pacioretty a végén lőtte a mindent eldöntő gólt, Carey Price 24 védéssel hozta idei harmadik shutoutját. A Philadelphia ezúttal simán nyert, a Winnipeget győzte le, Steve Mason 36 védést mutatott be. A Toronto bánata nem enyhült, az Arizonától is kikapott otthon, a harmadik harmadban három gólt ütött a Coyotes, összesen 45 kapura lövése volt a vendégeknek.

Kilenc gól esett Ottawában, Jason Spezza győztesen tért vissza egykori sikerei helyszínére, a meccs előtt még felállva tapsolták. Aztán közel 12 perc után már a Dallas vezetett 3-0-ra. A Sen a harmadik harmad elejére egyenlített, de aztán kilenc perc alatt kapott hármat. Különösen fájhat az utolsó perc, ekkor az emberhátrányban játsszó Stars kétszer is eltalálta az üres kaput. Véget ért a Florida tízmeccses nyeretlenségi szériája a Columbusszal szemben, A Panthers Sean Bergenheim győztes góljával nyert, pedig a Szergej Bobrovszkijt helyettesítő Curtis McElhinney megint nagyszerűen védett. A Minnesota is egygólos meccsen nyert, Zach Parise találatával Calgaryban. A liga két leggyengébb csapatának meccsén az Edmonton Anton Lander három pontjával legyőzte a Buffalót, a Sabres sorozatban a 13. meccsén kapott ki. A negyedik soros, 23 éves svéd centert január 1-én hívták fel az AHL-ből, 105. meccsén a harmadik gólját szerezte, 2012. január 17-e óta először talált a kapuba. A csatár amúgy az Oklahoma City Barons csapatkapitánya, 29 AHL-meccsen 9+22-vel áll.

2003 után visszatér a hoki San Diegóba. Az Anaheim csütörtökön, hivatalosan is bejelentette, az AHL-s Norfolk Admirals csapatát a következő idénytől San Diego városába, költözteti, így az ötödik olyan NHL-s csapat lesz, amelynek Kaliforniában szerepel a farmcsapata. Az utolsó helyi csapat a San Diego Gulls volt, amely 1996-ban, 1997-ben, 1998-ban, 2001-ben és 2003-ban is megnyerte a West Coast Hockey League-t (WCHL).

New York Islanders-Boston Bruins 2-5

New York Rangers-Montreal Canadiens 0-1

Philadelphia Flyers-Winnipeg Jets 5-2

Toronto Maple Leafs-Arizona Coyotes 1-3

Ottawa Senators-Dallas Stars 3-6

Tampa Bay Lightning-Detroit Red Wings 5-1

Florida Panthers-Columbus Blue Jackets 3-2

St. Louis Blues-Nashville Predators 5-4 - szétlövéssel

Calgary Flames-Minnesota Wild 0-1

Edmonton Oilers-Buffalo Sabres 3-2

San Jose Sharks-Anaheim Ducks 6-3