Olli Jokinen csak hat meccsig maradt Torontóban

2015.03.02. 21:47

dbc108251166_high.jpgHétfő este kilenckor véget ért az NHL téli kereskedési időszaka, az utolsó pillanatban estek be sorra a hírek. A legjobb sztori Jordan Leopoldé, akit a lánya kérésére igazoltak le, állítólag. A Tampa Bay és a Philadelphia védőt cserélt, Braydon Coburn ment a Flyerstől a Boltsba Radko Gudasért, valamint az idei draft első és harmadikkörös draftjogáért cserébe. Az ebben a szezonban az Edmontonban 59 meccsen 4 gólt, 15 pontot szerző 27 éves véfő, Jeff Petry két 2015-ös pickért cserébe ment Montréalba. Brian Flynn is csatlakozott Petryhez, akiért szintén draftjogot adott a Canadiens, a center a Buffalóban 54 meccsen 5 gólnál és 12 gólpassznál tart, a 26 éves hokist nem draftolták, 2012-ben az egyetemről előbb az AHL-be, onnan az NHL-be került,mutatkozott be a NHL-ben. A cikk frissül.

Két órával a zárás előtt beindult az élet. A sérüléssel bajlodó, február 14-e óta nem játszó Zbynek Michalek az Arizonát hagyta el a St. Louis kedvéért, egy 2014-es draftos, az orosz Makszim Letyunov szerződött a helyére. A Chicago Ben Smith-t adta a San Josenak a védő Andrew Desjardinsért cserébe.

A Sharks az Islandersszel is tradelt, egy újabb Stanley Kupa-győztes érkezett Uniondale-be, Tyler Kennedyért cserébe egy 3. körös draftjogot adott. Nem sokkal később kapust cserélt a Buffalóval, Michal Neuwirth érkezett Chad Johnson helyére. A center Dustin Jeffrey is a Metropolitan-elsőhöz igazolt, Vancouverbe Cory Conacher költözött a helyére. Jeffrey ebben a szezonban az AHL-s Uticát segítette pontjaival, korábban a Pittsburgh hokisa is volt

A Detroit Marek Zidlickyt hozta el New Jerseyből egy harmadik körös pickért cserébe. A Pittsburgh és a St. Louis üzlete: Ian Cole érkezett a Penshez, Robert Bortuzzo és egy hetedik körös draftért cserébe. A Pittsburgh és az Anaheim üzlete: Ben Lovejoy visszatér a Penshez, Simon Despresért cserébe. Chris Stewart végül a Minnesotában kötött ki, a Buffalo a 2017-es draft második körét kapta cserébe. Olli Jokinen sok időt nem töltött Torontóban, hat meccs után máris továbbált, a St. Louis hokisa lett. A Calgary a 22 éves Sven Baertchi játékjogát a Vancouvernek adta, egy második körös draftért.

Az Anaheim megszerezte James Wisniewskit a Columbustól René Bourque és William Karlssonért cserébe. Még draftjogokat is cserélt a két csapat. A Wild Jordan Leopoldot is megszerezte a Columbustól Justin Falkot adta érte. A sztori azért is érdekes, mert állítólag Jordan 11 éves lánya írt egy levelet a Wildnak, amelyben arra kéri a klubot, hogy igazolják le az édesapját, mert a Minneapolisban élő családnak nagyon hiányzik. Itt a levél, és még az is lehet, hogy nem valódi, de akkor is aranyos a történet.

Cam Atkinson három évet hosszabbított a Columbusszal, 10,5 millió dollárért cserébe. Mats Zuccarello pedig négy évet a Rangersszel, ez idő alatt 18 millió dollárt fog keresni. Torrey Mitchell érkezett még a Canadienshez a Buffaloból, a fiatal finn, Joonas Nattinen igazolt a helyére. A teljes listát amúgy itt lehet böngészni.