Előre menekül a Boston és az Ottawa

2015.04.01. 11:55

468239878_slide.jpgMost már minden meccs a rájátszás mindenáron való megszerzéséről szól. Keleten így feszült egymásnak a Boston és a Florida, a meccsen végül a Panthers húzta a rövidebbet, a Bruins Milan Lucic 69 másodperccel a vége előtt ütött góljával nyert. Fellélegezni viszont nics idő, mert a vetélytárs Ottawa sem tétlenkedett Detroitban. A Florda negyven perc után vezetett, de aztán a gól+gólpasszos David Pastrnak egyenlített, a hasonlóképp végző Lucic győztes gólja előtt. Mindeközben Detroitban a Senators szétlövésben nyert, pedig Petr Mrazek, a hazaiak kapusa 33 védéssel a mezőny második legjobbja lett. Mark Stone a legjobbnak választott szélső, akinek a büntetőjével eldőlt a meccs, egyszerűen csak az év legnagyobb győzelmének aposztrofálta a sikert, hozzátéve, minden meccs nagyon fontos most számukra. Stone egyébként 54 pontjával a harmadik legeredményesebb újonc a szezonban. Andrew Hammond kapus kilencedik idegenbeli meccsén az Ottawa a 17. pontját szerezte, ilyen eredményes kapus pedig 1999 óta, Bren Johnson első kilenc meccse óta nem volt az NHL-ben. A csoportban a Boston a nyolcadik 91 ponttal, az Ottawának 88, a Floridának 85 pontja van.

Megvan Alekszandr Ovecskin 50. gólja a szezonban, NHL-pályafutása során ez a hatodik ilyen idénye, és erre korábban csak Mike Bossy, Wayne Gretzky, Marcel Dionne, Guy Lafleur és Mario Lemieux volt képes. Az orosz a klub örökranglistáján 472 góllal is a legjobb, gólpasszt is adott, abból 419 van neki, amellyel Michal Pivonkát előzte meg. Idegenbeli győzelmeinek a számát gyarapította a New York Rangers, amely Winnipegben nyert meccset Chris Kreider győztes góljával. A csapat a 25. idegenbeli sikerét érte el, ezzel a 2014-es rekordot állította be, 52 pontja vedéngként pedig 2012 óta nem volt a csapatnak. A Rangers továbbra is harcban a President Trophyért, most 105-tel az Anaheim az első a 103 pontos Nashville és New York Rangers előtt.

A Predators a Vancouvert győzte le, nyolc gól után a szétlövés döntött. A Nashville mindkét büntetőjét kihasználta, ez a Vancouvernek egyszer sem sikerült, így is 95 pontjával második a csoportjában. Radim Vrbata 38. büntetős gólja döntött. A Canucks 0-2-ről jött fel, Linden Vey a 10. gólját szerezte, ezzel a kanadai csapatnak 1991 óta van két olyan hokisa – Vey mellett Bo Horvat 13 gólos – aki legalább tiz gólt szerez újoncként. A Columbus kissé későn kapcsolt rá, a New Jersey legyőzésével a hetedik győzelmét szerezte meg sorozatban, de ezzel is csak 13 pont távolságra jött fel keleten. A Toronto pedig nagy meglepetésre legyőzte a Tampát, ehhez James Reimer 40 védése is kellett. Nyugaton a helyzet változatlan, a Winnipeg vereségével nem változott a nyolcadik helyért folyó küzdelem.

Boston Bruins-Florida Panthers 3-2

Washington Capitals-Carolina Hurricanes 4-2

Columbus Blue Jackets-New Jersey Devils 3-2, hosszabbítás után

Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning 3-1

Detroit Red Wings-Ottawa Senators 1-2, szétlövés után

Nashville Predators-Vancouver Canucks 4-5, szétlövés után

Winnipeg Jets-New York Rangers 2-3